Fring stelt software open voor ontwikkelaars

Fring heeft de FringAPI opengesteld voor ontwikkelaars, zodat ze FringAdd-ons kunnen maken. Die extra's komen vanaf juli gratis beschikbaar voor eindgebruikers.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

FringAPIFring heeft vandaag aangekondigd dat ze de fringAPI open zetten voor externe ontwikkelaars. Dit houdt in dat je zelf applicaties op basis van Fring kunt maken, waarbij je alleen kennis nodig hebt van een eenvoudige server-side taal zoals PHP, JSP, ASPX en XML. De applicaties die je maakt zullen als fringAdd-ons vanaf juli worden aangeboden, gratis voor zowel ontwikkelaars als voor eindgebruikers.

Fring gaat de komende weken zelf ook een aantal voorbeelden van fringAdd-ons uitbrengen, zodat je er alvast mee kunt spelen. De huidige fringAPI is alleen geschikt voor Fring op Symbian S60 9.2, maar er komen binnenkort meerdere mobiele platformen bij. Waarschijnlijk ook voor de iPhone, want Fring stuurde de aankondiging ook naar verschillende iPhone-sites. Om makkelijk te kunnen starten heeft Fring een nieuwe ontwikkelaarssite geopend.

Meer info: Fring Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 4:33
Categorieën Apps, Jailbreak
Onderwerpen fring, symbian, voip, weblog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.