Franse iPhone-gebruiker wil onderzoek naar iPhone-explosie

Een Franse zakenman wil laten onderzoeken door welke oorzaak de exploderende iPhones worden veroorzaakt. Hij gaat via de rechtbank een onderzoek door een onafhankelijk expert proberen af te dwingen.

iphone explosionHet is de afgelopen weken opvallend rustig als het om iPhone-explosies gaat. Misschien heeft dat te maken met het tv-doktereffect: als het niet in de media is, blijkt een klacht minder vaak voor te komen. De explosies bleken zich bovendien vaak voor te doen in één land: Frankrijk. Een Franse zakenman is nu van plan een onafhankelijk onderzoek in te laten stellen.

Hij wil laten onderzoeken hoe het met de veiligheid van de iPhone gesteld is en wil dit afdwingen met een rechtszaak. Volgens de advocaat van de man wil hij een onafhankelijk expert op de zaak zetten, om te kijken waardoor nu eigenlijk het probleem is veroorzaakt. Hij wil ook weten of hij de iPhone kan blijven gebruiken. De Franse overheid is al wel een onderzoek begonnen naar de ongevallen, maar er is nog steeds geen bewijs dat de iPhones exploderen, zonder dat er sprake is van een “externe kracht” (dit is volgens Apple de oorzaak). Op 3 december dient de rechtszaak in Cannes.

Via: Sydney Morning Herald
Tipgever: Peter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2009, 21:46
Categorie Achtergrond
Onderwerpen explosie, frankrijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.