‘Foxconn produceert 24 miljoen iPhone 4G’s in 2010’

Van de nieuwe iPhone worden dit jaar, volgens Digitimes, 24 miljoen exemplaren geproduceerd. Het nieuwe toestel beschikt over een snellere processor, met dubbel zoveel geheugen en hogereresolutiebeeldscherm.

iPhone-prototypeVan de vierde generatie iPhone, die naar verwachting op 7 juni tijdens de start van de WWDC 2010 wordt aangekondigd, worden dit jaar 24 miljoen exemplaren geproduceerd. Dat meldt Digitimes op basis van bronnen binnen Taiwanese fabrikanten. Volgens senior analist Ming-Chi Kuo van de publicatie worden de eerste leveringen in juni verwacht.

Opvallend is wel dat Foxconn, die verantwoordelijk is voor de assemblage van het toestel, in de eerste helft van het jaar 4,5 miljoen exemplaren zal leveren en het overgrote merendeel (19,5 miljoen) pas in de tweede helft van 2010 volgt. Gezien dit grote verschil, is de kans aanwezig dat Apple een gefaseerde uitrol gaat doen zoals dat ook bij de iPad het geval is.

Volgens Kuo zal de nieuwe iPhone voorzien zijn van een IPS-panel met een resolutie van 960×460 pixels dat ondersteuning heeft voor de FFS-technologie. Deze technologie zorgt er voor dat ook in zonlicht het beeld goed leesbaar blijft en maakt het tevens mogelijk om vanuit een bredere kijkhoek naar het scherm te kijken. Apple doet dit volgens Kuo om de leesbaarheid van e-books te verbeteren, een poging om de iBooks Store te promoten.

Kuo onthulde ook dat de vierde generatie iPhone aangestuurd zal worden door een ARM Cortex A8-processor met een 512 MB geheugenmodule van Samsung, een verdubbeling van de geheugencapaciteit ten opzichte van de 3GS. Volgens Kuo is dat met name om de multitasking-mogelijkheden van iPhone OS 4.0 te benutten. Om problemen met de accu van de vorige iPhone-modellen aan te pakken, heeft het toestel een beeldscherm dat 33 procent dunner is. Hierdoor blijft er meer ruimte over voor grotere accumodules.

Via: Digitimes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2010, 15:21
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen a8, foxconn, iPhone 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.