Foxconn gaat capaciteit iPhone-fabriek verdubbelen

iPhone-fabrikant Foxconn gaat de productie van haar fabriek in Zhengzhou verdubbelen. De fabriek werd pas geopend, maar is nu al te klein. Er worden voornamelijk iPhones gemaakt.

zhengzhouFoxconn, het bedrijf dat namens Apple de iPhone en andere producten fabriceert, gaat flink uitbreiden in Zhengzhou. De fabriek werd pas begin dit jaar geopend, maar groei nu al uit z’n jasje. Er staat een uitbreiding ter waarde van 1,1 miljard dollar gepland, waardoor de productiecapaciteit zal verdubbelen. De productie van iPhones neemt daarmee toe naar 400.000 stuks per dag en daarmee wordt het de grootste productielocatie ter wereld. Dit blijkt uit nieuwe informatie van China Daily. Er werken momenteel al meer dan 130.000 mensen.

Overigens worden er niet alleen iPhones gemaakt in de fabriek in Zhengzhou; Foxconn produceert ook smartphones voor andere fabrikanten. Apple is veruit de grootste klant, maar Foxconn levert ook aan Samsung, Sharp, Microsoft en Google.

Momenteel is de fabriek in Zhengzhou al een monstercomplex, met 20 miljard dollar geplande omzet voor 2012, ook als de uitbreiding niet gaat plaatsvinden. Voor Foxconn heeft de locatie in Zhengzhou ook voordelen: de arbeidskosten in het binnenland zijn lager dan in de kustplaatsen, waar veel arbeiders naartoe trekken, op zoek naar werk. De Chinese overheid wil voorkomen dat teveel werknemers naar de kustplaatsen vertrekken omdat dit teveel problemen met infrastructuur en logistiek veroorzaakt. Foxconn heeft 1,2 miljoen mensen in dienst, waarvan de meeste in China werken. Er staan ook fabrieken in Europa, Centraal- en Zuid-Amerika en India.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 december 2011, 23:39
Categorie Apple
Onderwerpen china, fabriek, foxconn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.