Fotostream stuurt foto van mogelijke iPad-dief naar slachtoffer

Twee uur nadat Tom Clarke zijn iPad 2 kwijtraakte, verschenen er een aantal mysterieuze foto's op zijn iPhone via iCloud. De foto's zijn waarschijnlijk gemaakt door degene die zijn iPad 2 nu in zijn bezit heeft en geven aanwijzingen naar zijn locatie.

Fotostream vermiste iPad wollen mutsWe horen geregeld van iPhone- en iPad-dieven die in de kraag worden gevat met behulp van Find My iPhone. Sinds iOS 5 lijkt er alleen een totaal andere methode te bestaan: fotostream. Toen de iPad 2 van de Engelse Tom Clarke zoekraakte, verschenen er na een tijdje foto’s van een wildvreemde man op zijn iPhone dankzij de nieuwe iCloud-functie. Clarke probeert met behulp van de foto’s zijn verloren iPad 2 op te sporen.

Twee uur nadat Clarke zijn iPad 2 kwijtraakte tijdens het winkelen in het Engelse Sussex, verschenen de eerste mysterieuze foto’s via Fotostream op zijn iPhone. In één van deze foto’s is een hond te zien, terwijl de twee andere afbeeldingen roze koffers en de man met een wollen muts laten zien. Of die laatste de mogelijke dief is of de iPad slechts heeft gevonden durft Clarke niet te zeggen. “Misschien hebben ze mijn iPad op de grond van de parkeerplaats gevonden”, denkt hij.

Wie de man ook is, de foto zal vast helpen met het vinden van de huidige bezitter van Clarke’s iPad. Vooral nu hij te zien is op de website van de grote Engelse boulevardkrantensite The Daily Mail.

Fotostream is één van de nieuwe functies in iCloud. Schakel je Fotostream in, dan verschijnen alle gemaakte foto’s van de afgelopen dertig dagen in een speciale Fotostream-map op alle andere apparaten die gelinkt zijn met hetzelfde iCloud-account. Hierdoor is het makkelijk om bijvoorbeeld een met de iPhone gemaakte foto op de iPad te bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2012, 18:22
Categorie Achtergrond
Onderwerpen diefstal, fotostream

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.