Forecast: fraaie weerbericht-webapp van Dark Sky-makers

Forecast is een nieuwe webapp waarmee je het weerbericht kunt bekijken. De webapp is gemaakt door Dark Sky en de data zal ook in andere weerapps verschijnen.

forecast webapp 1De makers van de weerapp Dark Sky (niet in Nederland verkrijgbaar) hebben iets nieuws bedacht: een webapp! Forecast wordt geprezen om het overzichtelijke uiterlijk en de vloeiende animaties. Het plan is dat Forecast ook data gaat leveren aan weerapps van anderen. Als je Forecast als webapp toevoegt aan je homescreen, gedraagt het zich als een gewone app. Zet je de schakelaar om van graden Fahrenheit naar Celsius, dan laat de webapp bijna op huisnummerniveau zien waar je bent en toont de actuele temperatuur en de vooruitzichten voor de komende week. De webapp is geschikt voor iPhone, iPad en desktops.

Wat je niet krijgt zijn push notificaties, maar dat komt nog: over een maand of twee zal het als betaalde extra service worden toegevoegd. Daarnaast richten de makers zich vooral op het leveren van data aan andere weerapps. Er is een open API gemaakt waar andere apps gebruik van kunnen maken. Het idee is dat er een veel groter ecosysteem van weerapps rondom Forecast ontstaat.

Toch is Forecast zelf ook al de moeite waard, vanwege het strakke design dat volkomen logisch lijkt en je niet in de weg zit. Linksboven is een ‘treklipje’ te vinden voor de instellingen, rechtsboven stuurt de link ‘MAP’ je naar een kaartweergave. Forecast legt in natuurlijke taal uit wat voor weer het wordt – helaas wel in het Engels.

Zelf proberen: Forecast.io

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2013, 7:50
Categorie Apps
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.