FloJack: NFC-ontvanger voor iPhone haalt genoeg geld binnen

Kickstarter-project FloJack heeft genoeg geld ingezameld en is succesvol afgesloten. De FloJack is een NFC-ontvanger voor de iPhone.

FloJack FloCaseHet Kickstarter-project FloJack is erin geslaagd om het beoogde bedrag in te zamelen en daarmee het initiatief succesvol af te sluiten. De initiatiefnemers hoopten 80.000 dollar in te zamelen en zitten daar uiteindelijk overheen, met een bedrag van 96.145 dollar. De FloJack is een NFC-ontvanger voor de iPhone, die je kunt aansluiten op de geluidspoort. Hierdoor kun je bepaalde NFC-tags met je iPhone scannen zodat je bijvoorbeeld op een locatie kunt inchecken of iets op Facebook kunt delen.

De FloJack zou in theorie ook gebruikt kunnen worden om in een winkel te betalen. Je houdt de NFC-ontvanger dan tegen een speciaal apparaat bij een kassa, waarna het geld van je rekening wordt geschreven. Of we daar met de FloJack in Nederland op kunnen rekenen is echter nog de vraag: niet alleen hebben we nog geen breed gebruikt NFC-systeem, maar het Kickstarter-project telt ook maar 447 ‘backers’. Het aantal Nederlanders dat hiertussen zit is waarschijnlijk te klein om specifiek deze oplossing te ondersteunen in een Nederlands betaalsysteem.

Het Kickstarter-project hoopt nog steeds alle FloJacks in maart 2013 naar donateurs te versturen. Voordat het project eindigde werd ook nog de FloCase geïntroduceerd: een iPhone-case met soortgelijke NFC-functionaliteit. Hier kwam je voor in aanmerking door minstens 89 dollar en 20 dollar aan verzendkosten te doneren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2012, 10:45
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, nfc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.