Flitsmeister slaat alarm voor ambulances in de buurt

Flitsmeister gaat met behulp van een speciale alarmsysteem in sirenes alarm slaan zodra er een ambulance in de buurt rijdt.

flitsmeister-4-nieuw-icooniPhone-app Flitsmeister gaat waarschuwingen tonen als er een ambulance met sirene in de buurt rijdt. Dit meldt Vodafone, de provider achter het draadloze netwerk van het alarmsysteem. Op deze manier kun je tijdig reageren, zodat je de ambulance niet in de weg zit. Er wordt gebruikgemaakt van een zogeheten sireneradar, die inmiddels in vijftig ambulances in Friesland en Drenthe zit. Het alarm zal binnenkort ook in ambulances in andere regio’s worden geïntegreerd.


Het alarmsysteem beperkt zich niet alleen tot Flitsmeister: over een paar dagen moet er ook een losse Sireneradar-app in de App Store verschijnen. Deze moet vermoedelijk alleen nog maar goedgekeurd worden door Apple: voor Android is de Sireneradar-app vanaf vandaag verkrijgbaar. De app vervangt alarmeringssysteem Flister.

Nadat Flitsmeister alarm heeft geslagen bij een rondrijdende ambulance, vertelt de app met een gesproken bericht waar de ambulance exact vandaan komt. Omdat het bericht door de iPhone wordt uitgesproken hoef je niet naar het scherm te kijken. Het alarm komt in de app binnen als de ambulance nog honderdemen meters van je verwijderd is. Hoe harder de ambulance rijdt, hoe eerder het bericht op je iPhone binnenkomt.

De Flitsmeister-waarschuwingen voor ambulances zijn door Vodafone aangekondigd, maar de app-update die ondersteuning biedt is op het moment van schrijven nog niet beschikbaar. De update wordt in de loop van de dag verwacht.

Downloaden: Flitsmeister (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.