Flickr introduceert eigen foto-applicatie voor de iPhone

Flickr heeft voor het eerst een native applicatie voor de iPhone uitgebracht. De applicatie bevat alle veelgebruikte functies en is gratis uit de App Store te downloaden.

flickr iphoneHet aantal foto-applicaties voor de iPhone loopt zo inmiddels in de honderden en het aantal apps waarmee je foto’s naar Flickr kunt uploaden is ook niet meer op één hand te tellen. Toch ontbrak er tot nu toe een officiële Flickr-fotoapplicatie. Eigenlijk is dat vreemd, want de camera van de iPhone is op dit moment de meest populaire camera op Flickr. Vanaf vandaag komt de liefde niet langer van één kant, want Flickr heeft een native applicatie gelanceerd waarmee je makkelijk foto’s kunt delen, voorzien van geotags en toevoegen aan sets. Tot nu toe kon je Flickr op de iPhone via een geoptimaliseerde website bereiken. Foto’s uploaden werkte tot nu toe via e-mail. De Flickr-applicatie voor de iPhone maakt alles makkelijker.

Let op: momenteel alleen in de Amerikaanse App Store!

De applicatie is gratis en bevat alle veelgebruikte functies. Op het hoofdscherm vind je een diashow van foto’s van je contactpersonen. Rechtsboven is een upload-knop aanwezig: je kunt bij het uploaden je foto’s een naam en beschrijving geven, aanklikken in welke set de foto terecht moet komen en tags toevoegen. Vanaf het upload-scherm stel je ook meteen de privacy-instellingen in. Bij het bekijken van foto’s van anderen kun je ook meteen commentaar toevoegen. Vanaf het hoofdscherm vul je zoektermen in; heb je daarna een leuke foto gevonden, dan klik je erop om een grotere versie te bekijken in een apart scherm. Bladeren tussen foto’s kan ook, met een swipe-beweging naar links en naar rechts.

Downloaden: Flickr voor iPhone (gratis, momenteel alleen in Amerikaanse App Store – Nederlandse App Store volgt hopelijk snel)

flickr foto-applicatie voor iPhone

Via: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2009, 15:34
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.