iPhone Dev Team waarschuwt jailbreakers en unlockers voor iPhone firmware 3.1

Het iPhone Dev Team waarschuwt alvast voor de komende firmware-update 3.1. Mensen die een unlock of jailbreak hebben uitgevoerd lopen het risico dat ze hun jailbreak kwijtraken als ze onbezonnen te werk gaan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

pwnedJe kunt nooit te vroeg zijn met een waarschuwing voor onbezonnen acties. Het iPhone Dev Team waarschuwt alvast dat mensen die eerder een unlock en/of jailbreak hebben uitgevoerd moeten oppassen als iPhone-firmware 3.1 beschikbaar komt. Heb je je iPhone origineel simlockvrij of via T-Mobile aangeschaft en heb je geen plannen om te jailbreaken of te unlocken, dan is er geen reden tot ongerustheid: in dat geval kun je OS 3.1 gewoon installeren.

Morgen organiseert Apple het evenement ‘Let’s Rock’ en de kans is aanwezig dat daar nieuwe firmware voor de iPhone wordt aangekondigd. Omdat er sinds de iPhone 3GS veel nieuwe gebruikers zijn bijgekomen, vindt het iPhone Dev Team een waarschuwing wel op z’n plaats. Update je je iPhone op de gangbare manier via iTunes, dan loop je kans om een uitgevoerde ultrasn0w-unlock kwijt te raken; mogelijk zelfs permanent, omdat de baseband wordt overschreven. Met PwnageTool van het iPhone Dev Team kun je wel veilig upgraden naar de nieuwste versie van het OS, maar daarvoor zul je even geduld moeten hebben tot het team de nieuwe versie van PwnageTool beschikbaar heeft.

MuscleNerd antwoordt in een reactie op de vraag of je nog steeds kunt jailbreaken:

Yep. The jailbreak side is always revertible (for the 3GS and future devices though, you’ll need your personalized dumps first though).
The unlock side is not revertible for most people. So it’s like stepping off a cliff.

Als je een jailbreak hebt uitgevoerd moet je dus ook oppassen: eerst een persoonlijke dump maken en dan pas op de update-knop drukken!

Meer info: iPhone Dev Team

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 13:58
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.