Hop e-mailapp geoptimaliseerd voor iPad

Hop voor iPhone en iPad is een bijzondere e-mailapp waarbij je communiceert met praatballonnen, zoals een messaging-app.

Hop-iPhoneDe e-mailapp Hop is nu ook in groot formaat te gebruiken. Hop, dat voorheen bekend stond onder de naam Ping, heeft een eigenzinnige manier gevonden om e-mail af te beelden. In plaats van saaie tekstblokken toont Hop de berichten in een soort chatinterface. Dat werkt natuurlijk alleen als je je berichten lekker kort houdt. Het doel is om de berichtenstroom beter onder controle te houden. In de vernieuwde app is nog eens extra geprobeerd om het overzicht op alle inkomende mail te behouden: met een unified inbox. Dat houdt in dat alle berichten van al je e-mailaccounts op één plek binnenkomen. Het was het meest populaire verzoeknummer onder de huidige gebruikers.


Handig aan deze update is trouwens ook, dat je foto’s en documenten die je per e-mail hebt ontvangen meteen naar Dropbox en Evernote kunt doorsturen. Zo vervuilen ze niet je inbox maar ben je ze ook niet voorgoed kwijt. Direct doorsturen naar Twitter kan trouwens ook.

Bij Hop organiseer je je e-mail niet op basis van conversaties, maar als feed per gebruiker of groep. Bij elke persoon of groep hoort een berichtenstroom. Je kunt Hop ook gebruiken als messaging-app, ook al is het van oosprong een e-mailapp. De manier waarop je met e-mailberichten omgaat vergt wel wat gewenning, maar wie die tijd erin investeert leert anders naar e-mailberichten te kijken.

Hop heeft goed gekeken naar de iPhone-mailapp Triage, want dezelfde swipe-bewegingen zitten nu ook in App. Het zorgt ervoor dat je snel berichten kunt archiveren, weggooien of markeren voor later. De interface van de app kun je meer dan voorheen aanpassen aan je wensen. Hop werkt samen met Gmail, Apple’s iCloud Mail en eventueel ook met Yahoo en AOL Mail. Nog niet genoeg berichtenstromen voor je neus gehad? Dan hebben de makers ook de app Hopflow, die los te gebruiken is en een stroom van updates van mensen en blogs op je scherm laat zien. Die app is echter al een tijdje niet meer bijgewerkt.

Downloaden: Hop (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Hop-iPad-5-swipe

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 februari 2014 om 18:44
Onderwerpen
,
Categorie
iOS
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.