Final Cut Studio Lite op iPhone blijkt grap

Videokenner Walter Biscardi beweert op zijn website dat de iPhone een Lite-versie van Final Cut Pro kan draaien, waarmee zelfs videobewerking op de telefoon mogelijk is. Maar het bleek een hoax.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone final cut proWat doe je als je aandacht nodig hebt? Verzin een zwetsverhaal over een verborgen functie op de Apple iPhone en succes is gegarandeerd. De ene na de andere website nam het nieuws over de fantastische nieuwe functie over: “iPhone draait Lite-versie van Final Cut Pro!”. Maar het blijkt een hoax.

Gelukkig zijn er ook websites die niet volgens het principe ‘eerst overschrijven, dan checken’ werken. En er zijn ook websites die er snel achterkomen dat het allemaal een grap is. Walter Biscardi is een bekende naam in de videowereld, dus als hij zegt dat je een Lite-versie van Final Cut Express op de iPhone kan installeren, dan zal het wel zo zijn. Twee weken geleden schreven we op deze website al over een samenwerking met Final Cut Server. Biscardi legt uit hoe het werkt: steek de installatie-cd in de computer, sluit de iPhone via USB aan op de computer en in het menu verschijnt een installatie-optie. Je zou zelfs videobewerking op de iPhone kunnen doen. Leuk bedacht en een geslaagde grap – al zullen de websites die het bericht ongezien overnamen niet meer zo blij met Biscardi zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 16:25
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp final cut

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.