FiftyThree maakt Pencil-stylus nog slimmer met iOS 8-update

FiftyThree gaat de stylus Pencil nog slimmer maken, via een iOS 8-update voor de bekende teken-app Paper.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

pencil tekenenDe vorig jaar verschenen stylus Pencil voor teken-app Paper wordt later dit jaar verbeterd. Dit heeft FiftyThree vandaag bekendgemaakt in een blogpost. De Pencil kan dit najaar zien vanuit welke hoek je op het scherm tekent. Gebruik je de zijkant van de potloodpunt, dan verschijnt er een zachtere, bredere lijn. De nieuwe functie zal ook werken voor Pencils die eerder zijn verkocht: FiftyThree rolt de nieuwe functie uit via iOS 8-update voor Paper.

Toen we vorig jaar schreven over Pencil waren we al aardig onder de indruk. De stylus werkt nauw samen met FiftyThree’s teken-app Paper voor de iPad. Je koppelt de stylus met een speciale knop in de app aan je iPad, zodat je niet de instellingen van iOS in hoeft te duiken. Daarnaast zit op de achterkant een gummetje die door de app wordt herkend. Je hoeft hierdoor niet constant in de interface te schakelen tussen potlood en gum.

Met de update ziet de Pencil hoe je de stylus vasthoudt, waarna de lijndikte in de app automatisch wordt aangepast. Dat sluit precies aan op wat de Pencil al met de gum wilde bereiken en de skeuomorfische interface van de app. Het moge duidelijk zijn: FiftyThree wil dat Paper enkel een digitaal stuk papier wordt, waarop je tekent zoals je ook op een papieren schetsblok zou doen.

Er kleeft alsnog een nadeel aan de Pencil: je kunt hem alleen bestellen in de Verenigde Staten en Canada. Verzending naar Nederland of België is nog niet mogelijk, maar FiftyThree belooft later andere landen te ondersteunen. Tot dan kun je Amerikaanse vrienden inschakelen om de Pencil alsnog te importeren. De stylus kost 75 dollar.

Downloaden: Paper (gratis, in-app aankopen, iPad, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 23:31
Categorie Accessoires
Onderwerpen fiftythree, ios 8, stylus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.