Fietsen & 80 Jarige Oorlog voor iPad combineert fietsgids met geschiedenisverhalen

Fietsen & 80 Jarige Oorlog bevat fietstochten door Nederland over plekken die in de Tachtigjarige Oorlog belangrijk zijn geweest.

fietsen 80 jarigWe hebben op iPadclub al een aantal multitouch boeken besproken. Vaak zijn ze van de grotere uitgevers, maar het is ook prima mogelijk om zelf zo’n multitouch e-book te maken en uit te brengen in de iBookstore. Fred van de Biezen maakte eerder boeken over Roeien als denksport en orkest AJO 50 jaar. Geen man van makkelijke onderwerpen voor een massapubliek dus, die Fred. De onderwerpen die hij tot multitouch e-books verwerkt zijn bedoeld voor een heel specifiek publiek, zoals ‘Fietsen & 80 Jarige Oorlog’, dat onlangs verscheen. Een geschiedenisboek, dat tegelijk een reisgids is voor fietstochten langs historische plekken en verhalen rond de Tachtigjarige Oorlog van 400 jaar geleden.

fietsen 80 jarige oorlogJe kunt met ‘Fietsen & 80 Jarige Oorlog’ zelf bepalen hoe lang de fietstocht wordt. Eventueel kun je met de fiets op de trein stappen om naar de volgende etappe te gaan. Onderweg zijn er treinstations waar je kunt opstappen of weer afstappen. Het boek maakt deel uit van een vierdelige serie: Tien jaren van prins Maurits, Holland, Zeeland en Vlaanderen. Dit is deel 1, over de tien succesvolle jaren van Prins Maurits. Je gaat fietsen van Bergen op Zoom via ‘s‑Hertogenbosch naar de Achterhoek en verder naar het noorden via Steenwijk tot aan Delfzijl. Op de kaart hiernaast is de route te zien.

Het bijzondere is dat je ook in je leunstoel op reis kunt gaan, door de verhalen te lezen. Sommige zijn als geschreven tekst aanwezig, andere ook als audiofragment (podcast). Op het kaartje is te zien of er een extra tekst te zien of te beluisteren is. De 43 podcasts zijn gemaakt door historicus Feico Houweling, die er de European Podcast Award mee won. Er is geen internetverbinding nodig om naar de podcasts te luisteren.

Downloaden: Fietsen & 80 Jarige Oorlog (€6,99, iPad met iBooks-app, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2013, 18:25
Categorie Apps
Onderwerpen fietsen, geschiedenis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.