iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Quip, Lowlands 2013, Dalani Home & Living en meer

Deze week aan nieuwe apps voor iPhone en iPad: samen documenten maken in Quip, zien wat er speelt op Twitter, Dalani Home & Living en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Adidas Snapshot bal trappen schotkracht berekenenIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week werken we samen aan documenten in de veelbelovende nieuwe app Quip, splitsen we de kosten eenvoudig met Spent!, werpen we een blik op de hemel in Night Sky 2 en bespreken we natuurlijk nog veel meer nieuwe iPhone-apps.

Spotted – Dat treinblaadje van vroeger. De Rails. Ken je die nog? En las je hem wel eens? Er was één rubriek die je vermoedelijk niet kon overslaan. Jij, die bladzijde met die mooie kleine verhaaltjes. Zo dichtbij en herkenbaar. Verhaaltjes die keer op keer aantonen dat de mens niet bij machte is een vreemde aan te spreken, maar wel laten zien dat we ongelooflijk scherp kunnen observeren en beschrijven? Ken je die? Die rubriek herleeft op talloze Facebook-pagina’s voor universiteitsbibliotheken, waar studenten een bericht achter laten op zoek naar die ene persoon die ze zagen en niet durfden aan te spreken om samen iets te doen. Nu is Spotted te downloaden als iPhone-app.
Downloaden: Spotted (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Walk Up! – Met een gewone wekker maak je geen indruk meer in de App Store. De app moet iets aparts hebben. Walk Up! heeft een leuke gimmick gevonden: om de wekker te stoppen moet je je bed uit en een stuk gaan lopen. Je kunt in de Walk Up!-app kiezen uit verschillende geluiden, waaronder een gillende man of vrouw, een brandalarm, gebeuk op de deur of geweerschoten. De gillende mensen krijg je gratis, voor de extra alarmgeluiden moet je €0,89 betalen via een in-app aankoop. Het is een beetje extreem, maar je kiest er zelf voor. En zodra het alarm afgaat moet je ook nog gaan lopen.
Downloaden: Walk Up! (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Dailymotion Caméra – Een concurrent van YouTube kan je het eigenlijk niet noemen, maar de soortgelijke videodienst Dailymotion heeft wel een eigen iPhone-app uitgebracht waarmee je video’s kan schieten om up te loaden op de website. De applicatie kwam eind vorige week al uit, maar kampte toen met een kritische fout waardoor de app de eerste keer opstarten niet kon opnemen. Die fout is nu verholpen. Dailymotion Caméra laat je filmen in de liggende houding of de staande houding van de iPhone. Het filmpje wordt dan vierkant geschoten; rijp voor bijvoorbeeld Instagram.
Downloaden: Dailymotion Caméra (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Now – De simpele foto-applicatie Snapchat werd een gigantische hit en tijdelijke foto’s delen is daarmee een ding geworden. Je kon erop wachten dat het concept zou worden uitgebouwd naar andere ideeën. Dat is precies wat Now doet. Eigenlijk mengt het Instagram met Snapchat. Je deelt er foto’s naar iedereen die jou volgt, maar iedereen mag alleen je laatst geschoten foto zien en kan niet door je archief of fotoalbum bladeren.
Downloaden: Now (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Journalized – Dankzij Apple’s grote serie aanbiedingen ter ere van 5 jaar App Store steeg dagboek-app Day One boven zichzelf uit. Eindelijk kwam de fraaie applicatie echt het succes toe dat ie verdiende. Maar daarmee is niet gezegd dat het de enige mooie dagboek-app op de iPhone is. Journalized van ontwikkelaar Andrew Hart zag er al mooi uit, maar is vanaf nu pas echt functioneel. Je kan de applicatie synchroniseren met Evernote zodat je verslagen bewaard worden in de cloud van de bekende notitie-app.
Downloaden: Journalized (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Adidas Snapshot – Hoe hard kan je tegen een bal schoppen? Heb je de schotkracht van Ronald Koeman? Of misschien de power van Gareth Bale, de voetballer waarvoor Real Madrid een onvoorstelbaar bedrag dreigt neer te leggen? Hij is het gezicht van de nieuwe iPhone-app Adidas Snapshot, waarin je kan opnemen hoe hard de bal gaat als hij van je voet schiet. Een opname is simpel en kan zonder andere apparatuur. Met een beetje gekunstel kan je zelfs zonder anderen de opname maken, al is het handiger als iemand anders de camera bedient.
Downloaden: Adidas Snapshot (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Quip – Het lijkt erop dat Google Drive concurrentie krijgt uit eigen huis. Google Maps mede-oprichter Bret Taylor en Google App Engine-ontwikkelaar Kevin Gibbs sloegen de handen ineen om met een eigen iOS-app te komen waarmee je ook gezamenlijk aan documenten kan werken. Quip voor iPhone, iPad en het web heeft een acitiviteitenfeed waarin je alle laatste bewerkingen van personen kan zien en biedt daarnaast een chatmogelijkheid bij elk document. Je zet documenten in mappen die je met maximaal vijf personen gratis kan delen.
Downloaden: Quip (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Consilium B: Suske en Wiske – Richard Schiks liep tegen een probleem aan: als hij op rommelmarkten of boekenbeurzen rondstruinde, nam hij een papieren lijstje mee van de Suske en Wiske-albums die hij al in zijn collectie had. Steeds weer een nieuw lijstje maken van de albums die je nog wilt hebben is nogal een gedoe, dus hij besloot er een iPhone-app voor te maken. Consilium B: Suske en Wiske is een app in de stijl van Suske en Wiske, waarin alle verschenen albums aanwezig zijn. Een leuke toevoeging is de barcodescanner: daarmee zie je meteen ziet of het album al in je collectie zit.
Downloaden: Consilium B: Suske en Wiske (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

SnappyCam Pro 3.0 – De vernieuwde app van SnappyCam zet hoog in. Met 8Mpx is de full-sensor camera in de app volgens de makers sneller dan elk ander mobiel platform, inclusief Android, en vier keer sneller dan andere iOS foto-apps. SnappyCam 3.0 is met name geschikt voor het vastleggen van bewegende mensen of objecten. Met zoveel shots ben je ervan verzekerd dat er altijd een goede en scherpe foto tussen zit. De snelle app werkt erg simpel. Je richt je camera op datgene wat je wil vastleggen, en kiest of je wilt zoomen, een flits of rooster wilt gebruiken, en of je de camera naar jezelf wilt toedraaien. Houd de ronde knop ingedrukt om een trits foto’s te maken.
Downloaden: SnappyCam Pro (€0,89, iPhone, iOS 4.2+)

iCulture-app update – Versie 1.31 (dat had eigenlijk 1.3.1 moeten zijn…) van onze iCulture-app is in de App Store verschenen en zoals het versienummer al aangeeft gaat het hier om kleine wijzigingen. Met deze update nemen we afscheid van onze app-partner Vodafone, die het afgelopen halfjaar exclusief de App Top 5 heeft gesponsord. Het ging hierbij om een vooraf afgesproken sponsorperiode, waarvan we wisten dat het na een halfjaar zou stoppen. Bij deze dan ook onze grote dank aan Vodafone voor het afgelopen halfjaar! De App Top 5 is een zeer goedbezochte rubriek in de app, die in afwachting van een volgende sponsor gewoon door zal blijven lopen. Net als voorheen wordt de nieuwe App Top 5 elke maandag samengesteld door de redactie, dus daarin verandert niets.
Downloaden: iCulture (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Lowlands 2013 – Mojo Concerts heeft de officiële iPhone-applicatie voor Lowlands 2013 uitgebracht. Hierin vind je het programma voor het muziekfestival, een overzicht van alle artiesten die optreden, een kaart en een algemene nieuwsfeed rond alle concerten. Bij ieder concert kun je aangeven of je hem wil bezoeken, waardoor je 15 minuten voor de start een pushnotificatie ontvangt. Koppel Facebook aan de app en je weet wie van je app-gebruikende vrienden allemaal bij hetzelfde concert aanwezig zullen zijn.
Downloaden: Lowlands 2013 (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Spent! – Het blijft een lastig geknoei. Die heeft dat betaald, die legde daaraan bij, die heeft die stiekem al terugbetaald. De gedeelde rekening na een weekendje weg of vakantie: iemand moet er maar net zin in hebben om alles over en weer te berekenen. Dat het geen makkelijk klusje is, blijkt nog wel aan het aantal goede applicaties dat er op dit gebied is: dat is op één hand te tellen. Spent! biedt uitkomst. Één persoon voegt de hele groep toe en houdt de uitgaven per persoon bij. De applicatie doet de rest.
Downloaden: Spent! (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Night Sky 2 – Voer de straat in waar je naar op zoek bent en laat je iPhone-app erop los om de route er naartoe te berekenen. Het kan nu ook in de hemel. Je geeft de naam in van de ster, het sterrenstelsel of de planeet in. Night Sky 2 verzoekt je de iPhone of iPad op de hemel te richten en wijst je dan waar je moet zijn. Nee, het zijn geen gesproken steminstructies met afslagen, maar het is wel de meest in het oog springende functie van de nieuwe sterrenencyclopedie.
Downloaden: Night Sky 2 (€0,89 ter introductie, universeel, iOS 4.3+)

Dalani Home & Living – Winnaar van de Thuiswinkel Awards 2013 in de categorie Wonen en na twee dagen in de App Store nu al de meest gedownloadde gratis app. Het is duidelijk dat Dalani Home & Living wat goed doet, al zijn de recensies in de App Store wel merkwaardig eenduidig en zijn ze bijna allemaal afkomstig van personen die nog geen andere beoordelingen in Apple’s appwinkel hebben achtergelaten. Dát is twijfelachtig natuurlijk, maar het neemt niet weg dat Dalani een fraaie applicatie heeft neergezet waarin je meubels, woonaccessoires en andere ‘lifestyle’ items tijdelijk kan kopen.
Downloaden: Dalani Home & Living (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AKAI iMPC for iPhone – AKAI heeft een iPhone-versie van iMPC uitgebracht, een app waarmee je een iDevice kunt gebruiken als een MPC-drumpcomputer van Akai. De app is qua vormgeving ongeveer gelijk aan de originele hardware: aan de rechterzijde heb je een serie knoppen, terwijl je links met extra toetsen en schuiftoetsen extra instellingen kunt wijzigen. iMPC voor iPhone bevat 1.200 samples, 50 programma’s en 80 sequences die je allemaal kunt gebruiken om je eigen tracks samen te stellen.
Downloaden: iMPC for iPhone (€2,69, iPhone, iOS 5.1+)

AG Trend for Twitter iPhone#Trend for Twitter – Waar hebben de mensen die je volgt op Twitter het over? Welke onderwerpen gaat ze aan het hart of waar houden ze zich mee bezig? De gratis applicatie #Trend for Twitter brengt het in kaart. Hier geen wereldwijde trending topics of de meest besproken onderwerpen op landelijk niveau, maar echt de onderwerpen van de mensen die je zelf volgt. Je koppelt je account aan de applicatie en de meest aangetroffen hashtags van de laatste berichten worden opgehaald.
Downloaden: #Trend for Twitter (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.