FaceTime Plus: Chatroulette met FaceTime-adressen

De webapp FaceTime Plus laat je FaceTime-gesprekken voeren met wildvreemden. Er zijn wel risico's.

FaceTime PlusGebruiken jullie Chatroulette nog? De chatdienst was in 2010 een grote hype, maar lijkt inmiddels wat op de achtergrond verdwenen. Onder iPhone-gebruikers is dat wellicht niet gek: een officiële app is er niet en het duurde in 2010 niet lang tot een veelgebruikt alternatief door Apple uit de App Store werd gehaald. De nieuwe dienst Facetime Plus biedt wellicht uitkomst. Hiermee is het mogelijk om net als in Chatroulette te spreken met totaal willekeurige mensen. Hiervoor wordt niet een speciale dienst gebruikt, maar Apple’s FaceTime.

FaceTime Plus is een webapp waarbij je jouw FaceTime-mailadres kunt invullen. Vervolgens word je naar een pagina gebracht waarop je kunt kiezen om een willekeurige andere gebruiker te bellen met FaceTime of om een iMessage te verzenden. Wil je verder FaceTimen met een ander, dan kun je weer verder husselen met een knop onderaan.

Het gebruik van FaceTime Plus is niet zonder risico’s: je laat je FaceTime-adres achter, wat in veel gevallen ook je veelgebruikte e-mailadres is. Er is altijd een kans dat deze informatie misbruikt wordt door andere gebruikers van de dienst. Hoewel het mogelijk is om je mailadres achteraf weer van FaceTime Plus te verwijderen, hebben al je eerdere bellers dan nog steeds je gegevens.

Je kunt de gevaren van FaceTime Plus inperken door een tijdelijk adres in te stellen. Dit doe je op de iPhone onder Instellingen > FaceTime > Voeg e-mailadres toe. Dit adres kun je na het gebruik van de dienst weer uit je FaceTime-instellingen verwijderen, zodat niemand je er nog op kan bereiken. Het is ook mogelijk om een individuele FaceTimer te blokkeren in iOS 7.

Meer informatie: FaceTime Plus

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2014, 9:10
Categorie Apps
Onderwerp facetime

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.