EyeVerify iOS-toegangscontrole herkent de adertjes in je ogen

EyeVerify is een nieuwe techniek om toegang tot je iPhone of een iOS-app te krijgen. Door de aderttjes in je oog te checken kan betrouwbaar worden bepaald of je de eigenaar bent. EyeVerify is nog een prototype.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

eyeverifyEyeVerify heeft een nieuwe manier gevonden om toegang tot krijgen tot je smartphone. De Eyeprint-technologie die ze hebben ontwikkeld geeft toegang op basis van het patroon van adertjes in je ogen. Een vroeg prototype wordt momenteel op Mobile World Congress in Barcelona getoond, draaiend op een iPod touch. Je moet via de camera aan de achterzijde naar je ogen laten kijken, waarbij je links en rechts kijkt om de adertjes goed in beeld te krijgen. Waarom onhandig via de achtercamera? Daar zijn twee redenen voor: aan de achterkant zit een flitser, zodat je ook bij matige lichtomstandigheden de ogen goed in beeld kunt krijgen.

En volgens EyeVerify is er minstens een 2-megapixelcamera nodig om een betrouwbaar beeld te kunnen vastleggen. Frontcamera’s halen die resolutie vaak niet.

Van maart tot mei 2013 organiseert EyeVerify een betaprogramma voor ontwikkelaars, die bezig willen met apps, een SDK en technische documentatie. Het bedrijf werkt samen met fabrikanten en ontwikkelaars om de oplossing werkend te krijgen, waarvan ze zeggen dat het accurater is dan gezichtsherkenning.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2013, 13:53
Categorie Achtergrond
Onderwerp beveiliging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.