Exchange-dienst Mail2Web stopt met gratis pushmail-dienst

Mail2Web, een populair alternatief voor betaalde Exchange-diensten, stopt binnenkort met de gratis pushmail. Je kunt wel een betaald abonnement afsluiten.

Mail2WebAls je push-mail op je iPhone wilt ontvangen en nog steeds geen vertrouwen hebt in Apple’s push-oplossing via MobileMe, dan is Exchange een goed idee. Een eigen Exchange-server is niet nodig, want je kunt bij allerlei aanbieders een Hosted Exchange-abonnement afsluiten. Voor een paar euro per maand sluit je zo’n abonnement af. Is dat te duur, dan kun je ook voor diensten als Mail2Web kiezen, waarbij je gratis de beschikking krijgt over een Exchange-account. Het is een prima dienst, maar het is binnenkort niet langer gratis. Vanwege de overstap naar Exchange 2007 heeft het bedrijf besloten om straks alleen nog Outlook Web Access gratis aan te bieden. Voor de synchronisatie met ActiveSync, die noodzakelijk is om pushmail op je iPhone te ontvangen, moet je straks betalen.

De goedkoopste oplossing is Mail2Web Live, waarvoor je $4,95 (of €4,50) per maand betaalt en die je 60 dagen kunt uitproberen. Je krijgt hierbij alleen pushmail. Wil je ook een licentie op Outlook 2007 of Entourage 2008 erbij, dan betaal je $9,95 per maand. Wie niets wil betalen gaat over naar Mail2Web Basic, een dienst waarbij je niet meer met mobiele apparaten kunt synchroniseren, maar alleen via je webbrowser toegang hebt tot de e-mail.

Er zijn helaas weinig alternatieven voor Mail2Web: Emoze is niet ideaal. Gmail is een wel optie omdat het IMAP-idle ondersteunt waardoor je bijna hetzelfde effect hebt als wanneer je pushmail gebruikt.

Meer info: Mail2Web Forum
Via: Pocketinfo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2009, 11:35
Categorie iOS
Onderwerpen e-mail, microsoft exchange, pushberichten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.