Eurofiber voorziet netwerk van T-Mobile van glasvezel

T-Mobile heeft een contract afgesloten met Eurofiber. Dit bedrijf gaat glasvezelverbindingen leveren, waardoor het mobiele netwerk wordt versterkt.

t-mobile iphoneT-Mobile heeft een contract afgesloten met Eurofiber. Dit bedrijf gaat glasvezelverbindingen leveren, waardoor het mobiele netwerk wordt versterkt. Voor de zomer kwam de mobiele telecomprovider negatief in het nieuws door dekkingsproblemen in steden als Rotterdam, Hilversum, Den Haag en Amsterdam. Er zijn al extra antennelocaties geïnstalleerd, maar de glasvezelverbindingen zijn kers op de taart. Door snelle glasvezelverbindingen aan te leggen tussen hubs en zendmasten is het aannemelijk dat de snelheid van 3G omhoog gaat. Hierdoor verlaagt de laad- en buffertijd van video’s en internetsites.

“De afgelopen jaren heeft T-Mobile al miljarden euro’s geïnvesteerd in het mobiele netwerk, dat op het gebied van kwaliteit, bereikbaarheid en snelheid tot de beste en meest innovatieve netwerken van Europa behoort”, beweert Bart Weijermars, de Algemeen Directeur van T-Mobile Nederland. “Door ons netwerk volledig te voorzien van supersnelle glasvezelverbindingen maken we ons gereed om ook in de toekomst de behoefte aan meer bandbreedte ruimschoots voor te blijven.”

Eurofiber gaat de komende twintig jaar het mobiele netwerk voorzien van glasvezelverbindingen voor een bedrag van zeventig miljoen euro. “Het verglazen van alle mobiele opstelpunten was een logische volgende stap in onze partnerschap”, zegt Alex Goldblum, Algemeen Directeur van Eurofiber. “We zijn er dan ook zeer trots op dat T-Mobile voor dit omvangrijke glasvezelproject, één van de grootste in Nederland, heeft gekozen voor Eurofiber.”

Overigens gaat Eurofiber niet alleen het mobiele netwerk van T-Mobile verglazen, ook Vodafone doet mee. De komende vijftien jaar legt Eurofiber glasvezel aan tussen de centrale hubs van Vodafone en de zendmasten. “Wij hebben kortgeleden de uitrol van ons 28,8 mbps mobiele datanetwerk aangekondigd. Om die snelheid te kunnen aanbieden, moeten we zorgen dat niet alleen het mobiele netwerk, maar ook de achterliggende verbinding voldoende capaciteit aankan”, zegt Vodafone-woordvoerder Joost Galema.

Eurofiber sluit geen exclusieve deals af, waardoor meerdere mobiele telecomaanbieders het bedrijf kunnen benaderen voor glasvezelverbindingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2010, 17:59
Categorie Providers
Onderwerpen 3G, dekking, t-mobile, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.