redsocket-ethernet-kabel-ipad

RedSocket maakt een Ethernet-kabel voor iPhone en iPad

Met de Ethernet-kabel van RedSocket kun je een iPhone of iPad rechtstreeks aansluiten op een netwerkrouter of hub. Met beperkingen.

redsocket-ethernet-kabel-ipadLightning-kabeltjes voor de iPad zijn er in allerlei varianten, maar dit is er eentje die je niet bij Apple vindt. Aan de ene kant zit een Lightning-aansluiting en aan de andere kant een Ethernet RJ45-aansluiting. Klinkt op het eerste gezicht handig voor mensen waarbij de draadloze functies van de iPad kapot zijn gegaan. Even inpluggen en je hebt weer internet. Toch?

De 89 dollar kostende kabel werkt helaas alleen met apps die zijn aangepast voor deze Ethernet-kabel. Je kunt met de gratis RedSocket SDK zelf apps maken, die geschikt zijn. Je kunt deze apps zelfs via Apple’s App Store verspreiden. De kabel biedt een maximale snelheid van 100 Mbps en werkt met alle hubs en switches die 100 Mbps Ethernet ondersteunen. Maar… omdat Apple slechts een maximum bandbreedte van 5 Mbps ondersteunt, zul je rekening moeten houden met een veel lagere snelheid. Elke kabel heeft een uniek MAC-adress en gebruikt z’n eigen network stack, die overigens geen SSL ondersteunt.

Al die beperkingen hebben ermee te maken dat Apple het momenteel niet toestaat om accessoires te maken die de native network stack van iOS gebruiken. Vandaar dat een tweede network stack nodig was, waarmee alleen apps kunnen communiceren die met de RedSocket SDK zijn gemaakt. Ideaal dus voor bedrijven die zelf apps maken en hier een specifieke toepassing voor zien, maar minder handig voor consumenten die vanwege stralingsgevaar of andere bezwaren liever via een kabeltje netwerken. Eventueel kun je met deze ‘simpele’ hack aan de slag, maar ook daarbij wordt gewaarschuwd dat het niet altijd werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2015, 9:56
Categorie Accessoires
Onderwerpen ethernet, kabel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.