luna klein

Luna matrashoes ‘praat’ via iPhone met andere apparaten in huis

De Luna is een matrashoes die je bed lekker warm maakt voor je gaat slapen, meet hoe goed je slaapt, de verwarming uit doet en nog veel meer.

Luna BedLuna Bed

Er bestaan al enkele jaren allerlei apps om je slaap te verbeteren die hun informatie verzamelen via een polsbandje. Luna gaat echter veel verder: het is een slimme matrashoes die je slaap analyseert en je bed continu verwarmt, zodat je op een prettige temperatuur slaapt. Hij maakt je ook op een licht moment in je slaapcyclus wakker, zodat opstaan geen gevecht is. Oh, en hij werkt samen met je iPhone en allerlei slimme apparaten in je huis.

Matrashoes met bijbehorende app

De Luna is een elektrische matrashoes die je matras kan verwarmen tot maximaal 37,8 graden Celsius. De warmte kun je aan iedere kant van het bed verschillend instellen, zodat ook je partner lekker slaapt. Daarnaast heeft de Luna een flink aantal sensoren en een ingebouwde microfoon, om ‘s nachts je ademhaling, je hartslag en je beweegpatronen te meten. Zo kan de hoes vrij precies berekenen op welk punt je zit in je slaapcyclus. Al die informatie komt terecht in de bijbehorende app op je iPhone, die de informatie op z’n beurt deelt met HealthKit. Op basis van alle informatie in HealthKit kan de app je bovendien een persoonlijk slaapadvies geven als je bijvoorbeeld veel hebt gesport.

luna specificaties

Luna werkt samen met de rest van het huis

Bovendien kun je de Luna zo instellen dat hij een seintje geeft naar alle andere slimme apparaten in je huis. Zo weet de slimme thermostaat dat de kachel lager mag en doet het slimme slot de deur dicht. Je kunt Luna zelfs het slimme koffiezetapparaat laten vertellen dat het tijd is voor een kopje koffie. Luna heeft momenteel al de ondersteuning voor producten van Nest, Lockitron, Beep en Emberlight.

De Luna is momenteel verkrijgbaar vanaf 179 dollar op Indiegogo in de maten full size, queen size en king size.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.