Schrijver Leon de Winter donderdag 31 mei in Apple Store Amsterdam

De schrijver Leon de Winter komt donderdag 31 mei langs in de Apple Store in Amsterdam. Hij zal voorlezen uit zijn nieuwe roman VSV, waarin de overleden filmmaker Theo van Gogh en topcrimineel Max Kohn de hoofdrol spelen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

leon de winter vsvIn de Apple Store Amsterdam is altijd wat te doen. Eerder trad Golden Earring er al op en morgen is het tijd voor nog meer cultureel vermaak: schrijver Leon de Winter komt langs. Hij zal voorlezen uit zijn nieuwe boek VSV, waarin levende en dode personages samenkomen in een spannende vertelling. Op donderdag 31 mei van 19:00 tot 20:00 uur kun je kennismaken met deze schrijver. De toegang is gratis, dus kom op tijd!

In het boek VSV is Theo van Gogh, de vermoorde columnist en filmmaker, niet verder gekomen dan de receptiebalie van het dodenrijk. Om deze fase in zijn bestaan af te sluiten moet hij een beschermengel worden van crimineel Max Kohn. Kohn is een Nederlandse topcrimineel met een slopende hartziekte. In Amerika ontvangt hij het donorhart van een overleden priester. Dat schept verplichtingen: hij reist naar Amsterdam voor een confrontatie met zijn grote liefde, een vrouw die al meer dan tien jaar voor hem op de vlucht is. Tijdens zijn verblijf slaat een groep geradicaliseerde Marokkanen met geweld toe. Nederland wordt ontwricht. Dat is het moment dat Max Kohn zijn nieuwe leven een beslissende wending kan geven. Vind je het een té bizar verhaal? In de Apple Store kun je al je brandende vragen aan de schrijver kwijt.

Leon de Winter schreef eerder boeken als Hoffman’s honger en De Hemel van Hollywood.

Locatie: Apple Store in het Hirschgebouw, Leidseplein 25, Amsterdam
Datum en tijd: donderdag 31 mei 2012 van 19:00 tot 20:00 uur
Toegang: Gratis

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2012, 14:24
Categorie Round-up
Onderwerp apple store amsterdam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.