Eerste foto’s van in Brazilië geproduceerde iPhone 4

Apple gaat binnenkort iPhones in Brazilië produceren. De eerste foto's zijn inmiddels uitgelekt. De Braziliaanse iPhone heeft een afwijkende opdruk en is goedgekeurd door een lokale instantie.

iphone4-brazilieApple is bezig om de productie van iPhones en iPads gedeeltelijk naar Brazilië te verplaatsen. Apple’s partnerbedrijf Foxconn opende er fabrieken en het lijkt erop dat de eerste iPhones inmiddels van de band rollen. Een gelekte foto van een witte 8GB iPhone 4 circuleert inmiddels op internet. Het apparaat ziet er precies zo uit als de exemplaren die in China worden geproduceerd, met één verschil: er staat een ander serienummer op. Ook is er geen ‘Assembled in China’ te lezen, maar ‘Industria Brasiliera’. Daarnaast is er een goedkeuringsstempeltje van ANATEL zichtbaar, de Braziliaanse telecomwaakhond. Of er inderdaad massaproductie plaatsvindt is nog even de vraag; het kan ook om een eerste testsample gaan.

Als modelnummer is MD198BR vermeld, wat eveneens afwijkt van de in China geproduceerde iPhones. Volgens een Braziliaanse website staat de officiële lancering voor 2 december gepland. Voor ons zullen de Braziliaanse iPhones niet meteen effect hebben, omdat de distributie vooral gericht zal zijn op de lokale markten in Brasilia, Rio de Janeiro en Sao Paulo. Later zullen ook kleinere steden worden bevoorraad. Uiteindelijk zullen de fabrieken van Foxconn in Brazilië een groter deel van de Apple-producten gaan produceren. Vanaf december wordt gestart met iPads. Apple wordt daardoor minder afhankelijk van één land, waardoor ze minder gevoelig zijn voor rampen (zoals de aardbeving in Japan of de explosie in de Foxconn-fabriek in mei), meer opties hebben om onderdelen in te kopen en de hoge invoertarieven in Brazilië kunnen voorkomen. Brazilië legt hoge heffingen op, om haar inwoners te stimuleren eigen waar te kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2011, 10:51
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen brazilië, foxconn, iPhone 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.