Periscope 2

Periscope zet livestreams van vrienden duidelijker in beeld

De livestream-app Periscope heeft een eerste update gekregen. Streams van vrienden zijn nu makkelijker te vinden en je ontvangt niet meer automatisch notificaties van nieuwe volgers.

Periscope livestream iPhoneDe livestream-app Periscope, die nog maar een kort geleden werd uitgebracht, heeft een eerste update gekregen. Hierin worden drukke livestreams sneller geladen, zijn de notificaties van nieuwe volgers automatisch uitgeschakeld en krijgen streams van vrienden een betere plek in het overzicht.

Na een week beschikbaarheid voor het grote publiek heeft Periscope de eerste verbeteringen doorgevoerd. Zo kreeg je voorheen automatisch een push-notificatie wanneer je er een nieuwe volger op de app bij had. Om gebruikers niet meer te overladen met berichten is deze functie nu standaard uitgeschakeld. Wel kun je in de instellingen van de app de notificaties zelf opnieuw inschakelen. Daarnaast staan de livestreams van je vrienden nu bovenin het overzicht, zodat je makkelijker live met ze kunt meekijken wanneer ze aan het filmen zijn. Ook de optionele functie om de locatie zichtbaar te maken, is nu wat aangepast. De locatie op de kaart is verder uitgezoomd waardoor je minder exact kunt zien waar iemand zich tijdens het gebruik van Periscope bevindt. Gebruikers klaagden dat de locatiefunctie teveel de privacy aantastte, omdat mensen kunnen zien waar je woont.

Periscope screenshot

De app heeft ook technische problemen opgelost. Zo zouden drukke livestreams nu sneller geladen worden en heeft de Chat-functie geen moeite meer met een groot aantal gebruikers op hetzelfde moment.

De app Periscope is sinds kort in handen van Twitter en gaat de concurrentie aan met het populaire Meerkat. Eerder schreven we al een artikel waarin we de twee livestream-apps uitgebreid met elkaar vergeleken hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2015, 13:40
Categorie Apps
Onderwerpen livestream, periscope

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.