DreamPlay: augmented reality-speelgoed van Disney

Disney's DreamPlay-speelgoed laat figuren uit de bekende tekenfilms zien zodra je er een iPhone of iPad op richt.

DreamPlayKinderen die met het nieuwste Disney-speelgoed aan de slag willen, zullen vaker dan voorheen vragen of ze even je iPhone of iPad mogen lenen. De op CES 2013 getoonde DreamPlay-speeltjes hebben namelijk een bijbehorende app, waarmee je bekende Disney-figuren de wereld in roept. Richt je de camera van je iDevice bijvoorbeeld op twee Ariel de Zeemermin-trommels, dan zie je op het scherm hoe Sebastiaan de krab hier een liedje op speelt.

De speeltjes kunnen video’s en plaatjes in de echte wereld laten zien zodra je er een app op richt. Deze beelden zijn opgeslagen op een cloud-server, waardoor je wel een internetverbinding nodig hebt om de Disney-figuren tot leven te brengen.

De app voor het DreamPlay-speelgoed is ontwikkeld door Soon-Shiong, een ontwikkelaar die volgens Reuters nogal een geschiedenis heeft. Zo was hij in het verleden chirurg en werkte hij aan een geneesmiddel voor diabetes en borstkanker. De verkoop van zijn bedrijven leverde 8,6 miljard dollar op. Het speelgoed zelf wordt geproduceerd door JAKKS, een speelgoedmaker gevestigd in de Verenigde Staten.

JAKKS en Disney hopen het DreamPlay-speelgoed vanaf oktober te verkopen in de Verenigde Staten, waarna er een internationale uitrol start in 2014. Vermoedelijk zijn pas dan Nederland en België aan de beurt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2013, 10:45
Categorie Accessoires
Onderwerp disney

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.