‘Deutsche Telekom wil T-Mobile Nederland verkopen’

T-Mobile Nederland staat in de verkoop als het aan Deutsche Telekom ligt. Dat schrijft Financial Times op basis van onbevestigde info. T-Mobile moet de winst komende tijd opkrikken om verkocht te worden.

roze telefoonDe Nederlandse tak van T-Mobile staat in de verkoop, zo meldt de Financial Times. Deutsche Telekom zou plannen hebben om het Nederlandse T-Mobile te verkopen aan een nog onbekende partij. Omdat de cijfers van T-Mobile momenteel niet zo florissant zijn, zou Deutsche Telekom bezig zijn om de komende maanden de winst op te schroeven, zodat het bedrijf in 2013 in de verkoop kan. Deutsche Telekom wilde het gerucht niet aan de Financial Times bevestigen. Het rommelt de afgelopen tijd bij T-Mobile Nederland. Zo stapten twee directieleden op, omdat ze zich niet konden vinden in de nieuwe strategie van het bedrijf. Ook heeft Deutsche Telekom de Nederlandse tak van T-Mobile onder verscherpt toezicht gesteld vanwege de slechte resultaten.

Naast de Nederlandse tak van T-Mobile wil Deutsche Telekom ook afscheid nemen van de Amerikaanse tak van T-Mobile. Een eerder aangekondigde overname door AT&T werd op het laatste moment afgeblazen. T-Mobile klaagt in de VS over tegenvallende winstcijfers omdat ze de iPhone niet in het assortiment mochten opnemen. In Nederland is een nieuwe directeur aangesteld, die T-Mobile geschikt voor verkoop moet maken.

Het huidige T-Mobile ontstond uit een samenvoeging van T-Mobile en Orange. Het bedrijf had op 31 december 2011 in totaal 4,9 miljoen klanten en een netwerk van 92 winkels. Vorig jaar werd een omzet van 1,7 miljard euro behaald. Deutsche Telekom heeft meer dan 128 miljoen mobiele klanten wereldwijd, maar is ook actief op het gebied van ICT-oplossingen. Het bedrijf is vertegenwoordigd in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd circa 236.000 werknemers.

Gisteren werd bekend, dat KPN ook bezig is om een dochterbedrijf in de verkoop te zetten. KPN onderzoekt om het Belgische dochterbedrijf BASE te verkopen, zo bleek uit informatie van financieel persbureau Bloomberg. BASE is qua grootte de derde aanbieder van mobiele telefonie in België. Verkoop zou zo’n 1,8 miljard euro kunnen opleveren. Geïnteresseerde partijen zijn investeringsmaatschappij Apax en kabelbedrijf Telenet. KPN is bezig met een herstructurering die in januari werd aangekondigd wegens tegenvallende resultaten. Daarbij zullen waarschijnlijk zo’n 4.000 tot 5.000 arbeidsplaatsen verloren gaan.

Foto: CC nathaninsandiego

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2012, 12:15
Categorie Providers
Onderwerp t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.