Desktopcomputers in 2011 ingehaald door smartphones

Volgens RBC-analist Mike Abramsky zullen er tegen het einde van 2011 meer smartphones dan desktopsystemen verkocht worden.

Desktop PCVolgens RBC-analist Mike Abramsky zullen er tegen het einde van 2011 meer smartphones dan desktopsystemen verkocht worden. Abramsky denkt dat er tegen die tijd jaarlijks 400 miljoen van elk verkocht zullen worden. De verkoopaantallen van smartphones blijven stijgen, voornamelijk ten koste van gewone mobieltjes. De hoge verkoopaantallen zorgen ervoor dat computergiganten als Apple, Dell, Acer en Microsoft zich ook in deze lucratieve markt begeven.

Het totaal aantal verkochte mobiele telefoons in het tweede kwartaal van 2009 is 286,1 miljoen. Dat is 6,1 procent minder dan in het tweede kwartaal van 2008, volgens Gartner. In deze tijdsperiode is het aantal verkochte smartphones echter met 27 procent toegenomen, naar 40 miljoen stuks. Daarmee zijn smartphones het snelst groeiende segment van de mobiele markt. Prettig voor de fabrikanten is dat smartphones een hogere winstmarge hebben en het beste bestand zijn tegen erosie van de verkoopprijs.

Analisten roemen vooral Apple, dat met zijn iPhone de juiste snaar te pakken heeft. De verwachting is dat de iPhone marktaandeel zal blijven winnen door uitbreiding van het distributiesysteem, innovaties in nieuwe technieken en gebruikerservaring en natuurlijk nieuwe iPhone-modellen. De analisten noemen het iTunes/iTunes Store/iPhone-ecosysteem een aanzienlijk voordeel voor Apple. Ook van de BlackBerry van Research In Motion wordt veel verwacht; alleen over Nokia is Abramsky pessimistisch.

Bron: MacWorld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2009, 15:22
Categorie iDevices
Onderwerpen computer, smartphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.