De toekomst van Macworld hangt aan zijden draadje

Organisator IDG hield een groepsdiscussie over de toekomst van Macworld. IDG is vanzelfsprekend optimistisch, maar bij de bezoekers en exposanten is de stemming wat afwachtender.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

“The Start of a New Era” vindt Macworld-organisator IDG. Maar de aanwezigen die afgelopen woensdagmiddag meededen aan een groepsdiscussie over de toekomst van Macworld, waren nog niet overtuigd. Tijdens de discussie legde manager Paul Kent van de beursorganisatie uit, dat Macworld Expo de afgelopen 25 jaar steeds is georganiseerd, ongeacht of het nu goed of slecht ging met Apple. Het maakte niet uit of Steve Jobs er wel of niet was. En 90% van de producten die op de beurs te zien zijn, kun je helemaal niet in de Apple Store kopen. “Zonder Apple zijn we vrijer om onze ideeën vorm te geven”, meende Kent. De toekomst voor Macworld ziet Kent vooral als een kans om de Mac-community meer aandacht te geven. Er komen meer interactieve onderdelen en meer conferentiesessies.

Interessante keynotes zijn er volgend jaar wel degelijk, beweert Kent. Zo komt David Pogue van de New York Times langs om een anti-keynote te houden. Dit jaar organiseerde Pogue om 9:00 uur woensdagochtend de talkshow Macworld Live, waar veel mensen op afkwamen.
Een ander onderdeel, dat volgend jaar ongetwijfeld weer terugkomt, zijn de Best of Show Awards. Dit jaar ging de eerste prijs naar WebEx, de videoconferentie-software van Cisco. Bij de iPhone-applicaties viel Daylight Touch van ontwikkelaar Marketcircle in de prijzen. Daylight Touch is een productiviteitsapplicatie voor de iPhone, die nog niet in de App Store verkrijgbaar is. Andere prijswinnaars waren de MediaSmart Server van HP, Filemaker 10 en SlingPlayer voor de iPhone.

Maar de vraag is of het genoeg is om de bezoekers en de exposanten ook volgend jaar weer naar San Francisco te lokken. IDG kan niet anders dan een hoopvol beeld schetsen, maar als een groot deel van de deelnemende bedrijven afhaakt wordt het een zielige vertoning – of kan het zomaar zijn dat IDG het hele evenement alsnog afblaast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2009, 23:58
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen beurs, macworld, toekomst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.