De iPhone als afstandsbediening

RemoteBuddy is een programma waarmee je de Apple Remote voor veel meer programma's kunt gebruiken dan alleen FrontRow. RemoteBuddy is sinds versie 1.1 ook geschikt gemaakt voor de Apple iPhone, die zelfs als virtueel trackpad en toetsenbord kan worden gebruikt.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Dat de iPhone veelzijdig is hoeven we hier hopelijk niemand te vertellen. Je kunt er niet alleen mee naar muziek luisteren, bellen of videofilms mee bekijken, maar je kunt de iPhone nu ook als afstandsbediening gebruiken. De makers van RemoteBuddy, een programma waarmee je onder andere via de Apple Remote al je Mac-applicaties kunt bedienen, hebben het programma nu ook geschikt gemaakt voor de iPhone.


Met RemoteBuddy kun je met je Apple Remote je iTunes-muziek luisteren, je iPhoto-bibliotheek bekijken, tikken op een virtueel schermtoetsenbord, je Nintendo Wiimote als afstandsbediening gebruiken, enzovoort. RemoteBuddy gebruikt hiervoor zogenaamde Behaviours, kleine plugins die de functionaliteit van elk onderdeel bepalen. Ook voor de iPhone zijn er nu een aantal plugins beschikbaar. Je kunt de iPhone gewoon als Apple Remote gebruiken, maar ook als trackpad, als toetsenbord, je kunt er je iTunes-bibliotheek op je Mac mee bedienen of zelfs de programma van je EyeTV mee bekijken.

RemoteBuddy 1.1 – de versie waar het hier om gaat – biedt een webserver met een speciale Ajax Remote-pagina die door de iPhone gebruikt kan worden om de genoemde taken uit de voeren. Je hoeft dus geen software te installeren, maar kunt gewoon met Safari naar de speciale webpagina surfen. Een demo van de functionaliteit kun je vinden via de speciale Ajax Remote-pagina op de website van de ontwikkelaar. RemoteBuddy kost €19,99 met gratis updates voor versie 1.x.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.