De andere tablet: HP geeft meer details over HP Slate

HP gaat in 2010 de HP Slate uitbrengen, een tablet-computer die op Windows 7 draait en minder dan 1.500 dollar gaat kosten. Concurrentie voor Apple, of niet?

hp slateHP heeft meer details gegeven over de HP Slate, die Steve Ballmer tijdens zijn keynote op de CES 2010 liet zien. In een vijf minuten durende video zie je HP’s CTO Phil McKinney in actie. Voor wie geen zin heeft om het hele verhaal te beluisteren: HP startte vijf jaar geleden met deze tablet in de Brits HP Labs. Aan de hand van prototypes verzamelden ze feedback gan gebruikers.

De HP Slate zou dus precies de eigenschappen moeten hebben die consumenten verwachten: het moest dun en licht zijn, tussen de 4 en 10 inch groot en de markt veroveren die nu wordt ingenomen door e-readers van Sony en Amazon. Die hebben geen kleurenscherm, kunnen een video afspelen en je kunt er ook niet mee internetten. Precies wat we van de Apple Tablet verwachten.

HP heeft echter gekozen voor Windows 7. Waarom juist nu het moment is om de HP Slate uit te brengen? McKinney zegt dat 2010 het juiste jaar is voor tabletplatforms: de processoren zijn goedkoper geworden en gebruiken minder energie en Windows is met versie 7 aanraakgevoelig geworden. “In werkelijkheid hadden we dit apparaat twee jaar geleden kunnen bouwen. We hadden het klaar, maar we legden het op de plank”, zegt McKinney. Toen zou zo’n apparaat 1.500 dollar hebben gekocht, veel te duur voor een tablet waardoor het een niche-product zou zijn geworden. Nu de prijs zodanig is gedaald dat het ook voor de mainstream-gebruiker interessant wordt, durven ze de stap aan.

De HP Slate is in de loop van 2010 beschikbaar, draait op Windows 7 en kost minder dan 1.500 dollar. We zijn benieuwd wat Apple daar tegenover gaat zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2010, 5:15
Categorie iDevices
Onderwerpen canada, hewlett packard, tablets

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.