De 3G iPhone in België: vraagtekens alom

De 3G iPhone zal mogelijk toch niet op 11 juli in België verschijnen, maar pas later dit jaar. Een woordvoerster van Mobistar heeft dit tegenover verschillende media bekendgemaakt.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Er is nogal wat onduidelijkheid over de daadwerkelijke lanceerdatum van de iPhone in België. Aanvankelijk was gisteren op de Belgisch/Nederlandse Apple-website te lezen dat ook België bij de landen zou zitten die de iPhone op 11 juli mogen aanbieden, maar vandaag is duidelijk geworden dat Apple waarschijnlijk iets te enthousiast heeft gereageerd of dat er mogelijk sprake is van andere miscommunicatie. Patti Verdoodt, woordvoerster van Mobistar, heeft tegenover verschillende media verklaard dat de iPhone pas later dit jaar beschikbaar zal zijn en dus niet op de oorspronkelijke datum van 11 juli.


Net als bij T-Mobile in Nederland wordt er ook door Mobistar nog niets gezegd over eventuele abonnementsprijzen, hoe ze het koppelverkoopprobleem gaan oplossen of wat de uiteindelijke verkoopprijs gaat worden. Mobistar’s moederbedrijf Orange introduceert de 3G iPhone op 11 juli wel in andere Europese landen zoals Portugal, Oostenrijk en Zwitserland. Die laatste twee zijn opmerkelijk, omdat ook concurrent T-Mobile daar de iPhone aanbiedt. Frankrijk, die nu al de eerste generatie iPhone heeft via Orange, zal iets later aan de beurt zijn, aldus het bericht in de Belgische krant De Standaard.

Meer info: De Standaard, ZDNet België

Update: Inmiddels is België ook verdwenen in de lijst van “snelle” landen op de Apple iPhone-website: Apple – iPhone – Kies een land

Bedankt iedereen voor het doorsturen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

115 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.