Countdown naar een kapotte iPhone-batterij

Het computertijdschrift PC Magazine heeft een widget gemaakt die berekent over hoeveel seconden de batterij van de iPhone is opgebrand.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone Death Watch CountdownVoordat de iPhone werd gelanceerd hadden we op deze website een Countdown-teller staan. Nu is er een andere Countdown-widget, maar met een heel andere insteek. Je kunt kijken over hoeveel tijd de niet-verwisselbare batterij de geest geeft.

Zwartkijkers die altijd denken dat een fles halfleeg is, zullen zich wel aangesproken voelen door de iPhone Death Watch Countdown van het computerblad PC Magazine. Vul de datum in waarop je de iPhone hebt gekocht en de teller geeft tot op de seconde aan wanneer je de iPhone in de prullenbak kunt gooien. De teller gaat uit van een doorsnee iPhone, die op een doorsnee manier wordt gebruikt. Na ongeveer 450 keer laden is de batterij rijp voor de vuilnisbak; dat is over bijna 2 jaar. Geen reden tot paniek dus: tegen die tijd ben je wel weer toe aan een nieuwe iPhone en zijn er doe-het-zelf-batterijen van een paar tientjes die je zelf kunt inbouwen.

Apple gaat zelf er vanuit dat de iPhone naar 400 keer laden nog maar 80% van de oorspronkelijke capaciteit heeft. Na 550 keer laden is nog maar 75% over. Je hoeft dus niet meteen weg te gooien, maar moet wel wat vaker bijladen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 14:08
Categorie Achtergrond
Onderwerpen accu, batterij

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.