Cosmonaut: dikke stylus voor touchscreens zoals van de iPad

The Cosmonaut is een dikke stylus voor touchscreens zoals die van de iPad. Je kunt ermee op het scherm tekenen. Voor een bedrag vanaf 1 dollar kun je sponsoren.

cosmonautEen paar dagen geleden schreven we nog over Dan Provost, de man die had ontdekt dat je met een paar magneetjes de Smart Cover ook op de iPad 1 kunt gebruiken. Eerder bedacht Dan samen met partner Thomas Gerhardt een ander accessoire, The Glif. Nu is het duo terug met een nieuw idee: een superdikke stylus waarmee je op een touchscreen kunt tekenen: The Cosmonaut.

The Cosmonaut is een minimalistische stylus, geïnspireerd op een dikke markeerstift. Door de dikte is de stylus geschikter voor de iPad en andere tablets dan voor smartphones. Dan en Tom vonden dat de stylussen die al op de markt zijn niet zo geschikt zijn voor grote schermen en ze bedachten iets beters. Net als The Glif zullen ze daarbij gebruik maken van Kickstarter, de website waar iedereen zijn productidee kan aanmelden. Voor het eerst experimenteren ze daarbij met een nieuwe methode: je mag zoveel sponsoren als je wilt, als het bedrag maar $1 of meer is. Er geldt echter wel een beperking: er kunnen maar 3.000 sponsoren meedoen dus als iedereen $1 doneert halen ze het beoogde doel van $50.000 nooit.

Die $50.000 is nodig om The Cosmonaut vanaf juni in de VS te kunnen produceren. De winkelprijs van de stift zal uiteindelijk rond de 25 dollar liggen. In de video zijn twee prototypes te zien, die geschikt zijn voor elk apparaat met een capacitief touchscreen, zoals de iPad, iPhone, iPod touch, Samsung Galaxy Tab, Motorola Xoom, en dergelijke.

Meer info: Kickstarter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2011, 16:42
Categorie Accessoires
Onderwerp stylus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.