Consumer Reports kiest iPhone 4 als beste smartphone op de markt

Consumer Reports raadt de aankoop van de iPhone 4 af. Maar tegelijk vinden ze het de beste smartphone op de markt. Valt dat met elkaar te rijmen?

iphone-4-consumer-reportsSommige boodschappen zijn maar moeilijk over te brengen. Na een uitgebreide test gaf de Amerikaanse consumentenorganisatie Consumer Reports een negatief koopadvies over de iPhone 4. Toch staat de iPhone 4 tegelijkertijd in de ranglijsten van diezelfde Consumer Reports op nummer één als de beste smartphone. Dat zit zo: de iPhone 4 scoort op bijna alle punten beter dan de andere smartphones die momenteel op de markt zijn. Tegelijk zouden mensen volgens deze consumentenorganisatie pas moeten aanschaffen als Apple de antenneproblemen van de iPhone 4 heeft opgelost.

Helaas is de gedetailleerde test pas te bekijken als je lid wordt van Consumer Reports. Doe je dat, dan krijg je te zien dat de iPhone 76 van de 100 punten haalt. De volgende twee toestellen in het rijtje (HTC Spring EVO 4G en iPhone 3GS) scoorden beide 74 punten. In de test staat dat het scherm, navigatie, webbrowsen, multimedia en batterijduur van de iPhone 4 “excellent” zijn. Het bellen en berichten sturen scoort “zeer goed” en de belkwaliteit is “goed”.

Vallen de twee volstrekt tegengestelde adviezen met elkaar te rijmen? Volgens Consumer Reports hebben concurrerende smartphones veel grotere problemen, die niet met een hoesje zijn op te lossen.

Er gaan trouwens steeds meer geluiden op dat er op de test van Consumer Reports wel iets valt aan te merken. De afgelopen uren zijn er al minstens drie kritische artikelen over verschenen waarin de studie in twijfel wordt getrokken.

iphone consumer reports

Tipgever: Ronald

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2010, 23:47
Categorie Providers
Onderwerp consumenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.