Concept: nieuwe iPhone met Liquid Metal-achterkant, 4 inch-scherm

Een nieuw concept laat een mogelijke iPhone met een 4 inch-scherm en een achterkant gemaakt van Liquid Metal zien. De ontwerper heeft niks met Apple te maken, maar is alsnog interessant.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5 conceptNaarmate er meer mogelijke details over de volgende iPhone via geruchten naar buiten worden gebracht, spelen steeds meer ontwerpers met het mogelijke uiterlijk van de iPhone. Zo ook Jon Fawcett, die een concept baseerde op de mogelijkheid van een achterkant gemaakt van Liquid Metal en een groter scherm. Hoewel Fawcett geen invloed heeft op Apple’s ontwerpproces, is het wel interessant om te zien hoe de volgende iPhone vanuit de ogen van een andere ontwerper uitziet.

Fawcett’s iPhone-ontwerp is 7 millimeter dik, heeft een 4 inch-scherm en twee camera’s: een 10 megapixelcamera aan de achterkant en een 5 megapixelcarmera voor Facetime aan de voorkant. Speakers aan zowel de boven- als onderkant zouden ervoor zorgen dat je nooit het geluid van je iPhone met je handen blokkeert.

De kans dat de volgende iPhone ook een Liquid Metal-achterkant krijgt is klein: de uitvinder van dit metaal zei dat we dit metaal pas over een tijd in Apple-producten kunnen verwachten. Bovenstaand concept is daardoor wellicht pas over een paar jaar mogelijk. Zeker weten we dit pas wanneer de nieuwe iPhone wordt aangekondigd.

Naast een opnieuw ontworpen iPhone speelt Fawcett ook met het idee van een speciale iPhone-kabel, die tegelijkertijd als standaard gebruikt kan worden. We hoeven bij dit idee niet te wachten totdat Apple hem oppikt: vorige week zagen we nog het Kickstarter-project Limb.al, die precies dit doet.

Geïnteresseerd in meer foto’s van Fawcett’s concept? Mashable heeft een uitgebreide galerij met afbeeldingen.

iPhone 5 concept

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2012, 15:14
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 6, liquidmetal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.