Swivl: op afstand bestuurbare iPad-standaard

De Swivl is een iPad-standaard, waarmee je een iPad op afstand kunt besturen.

SwivlDe Swivl is een gemotoriseerde standaard voor je iPad. Zet je de iPad er op, dan kun je hem heen en weer bewegen met een afstandsbediening. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld aan het videobellen bent en door de kamer heen beweegt. Een bijbehorende videobel-app zal het mogelijk maken voor degene met wie je spreekt om de Swivl vanaf een afstand te besturen. Heb je een DSLR-camera, dan kun je deze ook op de Swivl bevestigen. Een andere app laat je vervolgens de camera draaien en foto’s maken vanaf je iPad.

Door je een iPad of camera vanaf een andere iPad of afstandsbediening te laten besturen, geeft de Swivl je volledige controle over wat je ziet. Hierdoor is de Swivl wel een accessoire waarvoor je bij jezelf een plek moet vinden voordat je hem aanschaft. Gebruik je vaak Facetime maar heb je zelden een moment gehad waarop je graag de camera van een ander naar links of rechts wou bewegen, dan is de kans klein dat je dit dankzij de Swivl opeens wel zal hebben. Aan de andere kant zijn er genoeg redenen bedenken om de Swivl te gebruiken: zo kun je vanaf je iPad bijvoorbeeld een kinderkamer volledig in de gaten houden.

Swivl 2

Met een donatie van 124 dollar op Kickstarter krijg je een Swivl thuisgestuurd, mits de makers hun beoogde minimumbedrag van 120.000 dollar inzamelen. Met nog een maand te gaan en slechts een klein bedrag op zak, is het nog niet duidelijk of dit zal lukken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2012, 11:29
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.