Computerwinkel mag iPhone niet op IFA demonstreren

Onmerkbaar voor de bezoekers speelt er een conflict op de IFA: een grote computerwinkelketen was van plan de iPhone op IFA te demonstreren, maar werd tegengehouden door de juridische dienst van Apple.

IFA Poster van Media MarktDe afgelopen dagen waren wij op de IFA in Berlijn, Duitsland. Eén van de landen waar op korte termijn de iPhone te koop zal zijn; maar op de beursvloer is nog weinig te merken van iPhone-koorts. Hoewel… ongemerkt speelt er toch een conflict waar bezoekers weinig van gemerkt zullen hebben. Een ‘grote computerketen’ was van plan om de iPhone op de IFA te presenteren, maar werd tegengehouden door juristen van Apple.

Om welke computerwinkelketen het gaat? Het zou Gravis kunnen zijn, de grootste Apple-handelaar van Duitsland. Of misschien toch die andere computerketen, die de stad heeft volgehangen met posters “Warum heisst IFA eigentlich nicht Media Markt?” Die keten adverteerde al eerder met de iPhone. T-Mobile wilde op de IFA ook al niets aankondigen, waardoor de iPhone alleen incidenteel te zien was in handen van bezoekers en standhouders, niet in de vitrines. Verderop in de stad, in de winkel van Gravis, is wel een iPhone-display met verpakking te zien maar het toestel zelf is ergens veilig weggeborgen en alleen op verzoek te bewonderen.

Wij kunnen ons op de IFA alleen maar vergapen aan hoesjes en andere accessoires. Op Flickr is bij iPhone @ IFA een fotocollectie van alle accessoires te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2007, 11:21
Categorie Providers
Onderwerp t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.