Sms-berichten op iPhone blijven lang hangen

SMS-berichten blijken op de iPhone niet echt te worden gewist. In de database sms.db zijn alle oude berichten terug te vinden, ook die al zijn weggegooid.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Geheime sms-berichten uitwisselen met je minaar of minnares? Niet verstandig als je een partner heeft, die handig op de iPhone is. De database sms.db blijkt namelijk alle sms-berichten te bevatten die je ooit hebt ontvangen en verstuurd, ook berichten die je al lang geleden hebt gewist.


Met MobileFinder.app, een native iPhone-applicatie die door een derde partij is ontwikkeld, kun je door het bestandssysteem van de iPhone bladeren. Een van de bestanden die je daarbij kunt tegenkomen is sms.db in de map ~/Library/SMS. Het gaat om een SQLLite-databasebestand, die met MobileTextEdit.app te bekijken is. En dan wacht je een verrassing: alle oude sms-berichten zijn nog aanwezig! Blijkbaar heeft de iPhone wel een prullenbak, maar geen mogelijkheid om die leeg te gooien. En hoe zit dat dan bij Safari, waar wel een optie Clear History aanwezig is, maar nog de vraag is of alle cookies wel echt worden gewist?

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 januari 2013 om 17:38
Onderwerp
Categorie
Achtergrond

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.