Comex stopt met jailbreak-werkzaamheden (jailbreak)

Comex, de bekende jailbreaker en ontdekker van JailbreakMe, zal na zijn stage bij Apple uit het jailbreak-circuit verdwijnen. Hij gaat in de toekomst wel jailbreaken, maar hoopt op een exploit van anderen.

comex-iphoneNicholas Allegra, beter bekend als jailbreaker Comex, gaat bij Apple stage lopen. Daardoor vroegen veel mensen zich af of hij nog wel verder kan gaan met JailbreakMe, de jailbreakmethode waarvoor hij de exploit ontdekte. Helaas, Comex is niet van plan om nog een verdere bijdrage te leveren aan toekomstige jailbreaks. Ook zal hij niet lang bij Apple blijven, want hij wil zijn opleiding afmaken. Daarvoor heeft hij in ieder geval al wat geld gespaard, want in een Q&A-sessie bleek dat Comex inmiddels 55.000 dollar aan donaties heeft ontvangen. De vragensessie bevat nog meer interessante info.


Zo gaat Comex in op de vraag of Apple niet teveel ideeën uit de jailbreak-scene steelt om in iOS te verwerken. Zijn standpunt is duidelijk: de jailbreak-community brengt allerlei ideeën naar voren en zorgt voor een slordige uitvoering. Apple maakt gepolijste functies die deel gaan uitmaken van het OS. Of ze afgekeken zijn van jailbreak-apps kan Comex eigenlijk niet zoveel schelen. Wel denkt Comex dat Apple de strijd met de concurrentie keihard zal ingaan. En hij hoopt dat iemand anders een jailbreakmethode zal uitvinden zodra iOS 5 officieel beschikbaar komt, want ook al gaat Comex er zelf geen bijdrage meer aan leveren, als de nieuwe firmware uitkomt wil hij als gewone gebruiker toch graag zijn iPhone blijven jailbreaken.

De Q&A-sessie is te lezen op Reddit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

40 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.