Comex geeft hints voor komende jailbreak (jailbreak)

Comex heeft hints achtergelaten, die wijzen op een nieuwe jailbreak uit zijn koker. Te zien zijn een sneeuwlandschap, alpine, een diamantje en een PDF. Dat laatste wijst op de pdf-exploit.

comex alpineComex is een van de bekendste namen in de jailbreak-scene. Hij werd bekend door de makkelijke jailbreakmethode jailbreak.me, waarbij je alleen maar naar een website hoefde te gaan om je toestel te jailbreaken. Nu heeft Comex via een teaser laten weten dat hij met nieuwe dingen bezig is. Op zijn website jailbreak.me heeft hij een foto gepubliceerd, waaruit een paar clou’s zijn af te leiden, zoals een PDF en een diamant-achtig icoontje. De PDF is een verwijzing naar de PDF-exploit waar Comex een belangrijke rol in speelde. Het diamantje verwijst naar Alpine, het standaard wachtwoord voor roottoegang op de iPhone.


Bovendien is er een sneeuwlandschap te zien. Maar het is nog onduidelijk voor welke versie van het iOS de jailbreak-methode is bedoeld. Misschien voor iOS 4.3.3 of 5.0 beta. Daarnaast is er nog de iPad 2, die nog steeds niet te jailbreaken is. Dat de foto op Comex’ website gemaakt is met de camera van een iPhone 4 is misschien een extra aanwijzing dat het toch niet om de iPad 2 gaat. De puzzelaars onder ons kunnen weer aan de slag gaan met de nog komende aanwijzingen.

comex teaser

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.