Arabische operator werkt aan iPhone 5 voor 4G-netwerken

Een telecomtopman van Etisalat in de Verenigde Arabische Emiraten heeft aangegeven dat zijn bedrijf samenwerkt met Apple aan een iPhone 5 voor het 4G-netwerk dat ze aan het uitrollen zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

etisalatApple werkt wereldwijd met honderden operators samen om de iPhone te verkopen. De meeste houden hun mond over nieuwe ontwikkelingen, bang als ze zijn dat de relatie met Apple in gevaar komt. Maar soms zijn er operators die wél hun mond voorbij praten. Zoals een topman van operator Etisalat, in de Verenigde Arabische Emiraten. Hij vertelde in een interview dat Apple een deze zomer een 4G-telefoon gaat uitbrengen met de naam ‘iPhone 5’.


Ali Al Ahmad, Chief Corporate Communication Officer van Etisalat zei letterlijk tegen Gulf News:

Ja, we zijn in gesprek met de meeste smartphonefabrikanten, inclusief Apple, voor het op de markt brengen het 4G-toestel, de iPhone 5, later dit jaar. Als eerste telecomaanbieder die het 4G-netwerk LTE gaat uitrollen in het Midden Oosten, zijn we al in gesprek met ze over toestellen en chipsets.

Als hoofd communicatie lijkt Ali Al Ahmad niet iemand die de aangewezen persoon om zomaar wat geheimen prijs te geven. Of misschien beseft de topman niet dat er voor een iPhone 5 (of iPhone 4S) meer komt kijken dan het plaatsen van een nieuwe chipset. Hoe dan ook, Al Ahmad’s uitspraken zullen maar door weinig mensen als hét definitieve bewijs worden gezien, dat Apple daadwerkelijk de iPhone 5 met 4G-technologie gaat uitbrengen. Als ze willen bijblijven op de Amerikaanse markt zullen ze er echter wel over na moeten denken, want bij de Amerikaanse operators zijn al meerdere toestellen verschenen (veelal voorzien van Android) die al de snellere netwerktechnologie 4G aankunnen. Het probleem van deze toestellen is echter, dat de 4G-dekking nog niet zodanig is, dat je overal op topsnelheid kunt internetten. Mogelijk wacht Apple met 4G tot de volgende generatie.

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.