Code in iOS 5.1 wijst op 4G in volgende iPhone

Code in iOS 5.1 wijst er op dat een toekomstige iPhone gebruik kan maken van 4G-LTE-netwerken. Hoewel verwijzingen naar 4G in iOS niet raar zijn gezien de iPad, wijst de code specifiek op de mogelijkheid om te bellen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

4G iPhoneiOS 5.1 zou verwijzingen bevatten naar het gebruik van 4G op de iPhone. Dit ontdekte Cydia-ontwikkelaar Krishna Sagar, die zijn bevindingen deelde met iDownloadBlog. In de code wordt beschreven hoe een telefoongesprek wordt afgebroken wanneer je met het 4G-netwerk verbindt. Een iPhone met 4G zou snellere mobiele snelheden kunnen behalen, mits het land waar hij in wordt verkocht een 4G-netwerk heeft. In Nederland is dit nog niet het geval.

Het is niet gek dat er naar 4G wordt verwezen in iOS 5.1: de nieuwe iPad, die morgen in Nederland te koop zal zijn, ondersteunt immers ook Amerikaanse 4G-LTE-netwerken. In de code staat de onmogelijkheid om te bellen met 4G uitgebreid beschreven, iets dat alleen op de iPhone zou kunnen slaan. De volgende code werd in iOS 5.1 gevonden:

“4G_ON_CALL_CANCEL” = “Cancel”;
“4G_ON_CALL_OK_DISABLE” = “Disable”;
“4G_ON_CALL_OK_ENABLE” = “Enable”;
“4G_ON_CALL_WARNING_DISABLE” = “Disabling 4G will end your phone call. Are you sure you want to disable 4G?”;
“4G_ON_CALL_WARNING_ENABLE” = “Enabling 4G will end your phone call. Are you sure you want to enable 4G?”;
“4G_ON_FACETIME_4G_WARNING_DISABLE” = “Disabling 4G will end FaceTime. Are you sure you want to disable 4G?”;
“4G_ON_FACETIME_WIFI_WARNING_DISABLE” = “Disabling 4G may end FaceTime. Are you sure you want to disable 4G?”;
“4G_TEXT” = “Using 4G loads data faster, but may decrease battery life.”;

Komt er een iPhone met 4G, dan zal er eerst een hoop in Nederland moeten gebeuren voordat wij hier gebruik van kunnen maken. De grote providers hebben namelijk nog geen 4G-netwerk in Nederland aangelegd. Daarnaast bestaat er ook een kans dat de iPhone nog steeds niet de Europese 4G-netwerken zal ondersteunen: de nieuwe iPad zijn 4G-ontvanger werkt alleen met de frequenties van Amerikaanse 4G-netwerken.

De mogelijkheid bestaat ook dat de 4G-verwijzingen hebben met Amerikaanse providers waarbij de iPhone zichzelf als 4G-toestel ziet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2012, 17:49
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerp ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.