cleanmymac-3

CleanMyMac 3 ruimt iTunes-bestanden en Mail op

CleanMyMac 3 ruimt je Mac op: alle oude en grote bestanden die je niet meer nodig hebt, gooit deze app na toestemming weg.

cleanmymac-3Er zijn heel wat apps die beloven dat ze je Mac opschonen. Als je niet oppast, installeer je een opdringerige tool zoals MacKeeper, waardoor je Mac nog veel meer vervuild raakt. Gelukkig zijn er ook Mac-schoonmakers met een wat betere reputatie, zoals CleanMyMac. De vernieuwde versie van deze app heeft een nieuwe gebruikersinterface en is geoptimaliseerd voor OS X Yosemite.

CleanMyMac ruimt je Mac op

MacPaw is het bedrijf achter CleanMyMac. Het doel van de app is om schijfruimte vrij te maken, zodat alle onnodige troep van de Mac verdwijnt. Oude logbestanden, ongebruikte taalbestanden, iTunes-backups van jaren geleden, verouderde cachebestanden… er zijn allerlei bestanden op de Mac die ruimte innemen. Probeer maar eens te achterhalen hoeveel bestanden er op jouw Mac staan: het zijn er waarschijnlijk meer dan een miljoen. Die kun je niet zomaar even gaan wissen, want dan loop je kans dat bepaalde apps niet meer willen opstarten. Met CleanMyMac kun je het veilig doen.

De auto-scan van CleanMyMac maakt een inventarisatie van alles wat verwijderd kan worden. Je kunt daarna nog even zelf de lijst doorlopen, om te zien of er geen belangrijke bestanden tussen zitten. Het kan bijvoorbeeld gaan om grote e-mailbijlagen die je nog even zelf moet bekijken, om te beslissen of je ze echt wilt weggooien. CleanMyMac houdt rekening met bestanden die absoluut niet verwijderd mogen worden.

Grote en oude bestanden: weg ermee!

Je kunt kiezen voor een losse scan, gericht op een bepaalde app, of kiezen voor een algemene scan waarbij naar allerlei troep gezocht wordt. Een handige optie is om te scannen naar bestanden die groot én oud zijn. Het gaat om bestanden die je al langere tijd niet hebt gebruikt maar die wel veel ruimte innemen en die je waarschijnlijk alweer bent vergeten. Na het scannen zie je meteen hoeveel ruimte je kunt besparen als je de bestanden weggooit. Enkele tientallen gigabytes aan opslagruimte kun je er makkelijk mee besparen.

cleanmymac3

De grootste vernieuwing in CleanMyMac 3 is dus de ondersteuning voor Yosemite. Daarnaast is het nu mogelijk om bijlagen uit de Mail-app en mislukte downloads te wissen. Ook oude iOS-updates en appdownloads van iTunes gooit CleanMyMac nu moeiteloos weg. Ook nieuw is dat je onderhoudstaken kunt plannen, bijvoorbeeld het wekelijks opruimen van je mailbox of het regelmatig checken van de opstartschijf.

CleanMyMac 3 downloaden

Je kunt de app tijdelijk met extra korting krijgen: $19,99 in plaats van de gebruikelijke prijs van $39,99. Helaas niet te krijgen via de Mac App Store, alleen via de website van de ontwikkelaar zelf. daar vind je ook de andere software van MacPaw, namelijk Gemini (zoekt naar dubbele bestanden) en Hider 2 (om je data te beschermen).

Downloaden via de website: CleanMyMac 3
(tijdelijk $19,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2015, 9:50
Categorie Mac & macOS
Onderwerp mac

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.