Chrysler maakt draadloos iPhone opladen in de auto mogelijk

Chrysler gaat als eerste autofabrikant de mogelijkheid bieden om je iPhone of andere smartphone draadloos op te laden in de auto. Vanaf het tweede kwartaal komt het beschikbaar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

chrysler opladen autoChrysler heeft als eerste autofabrikant een oplossing bedacht om draadloos je iPhone op te laden in de auto. Het bedrijf kondigde een nieuw laadsysteem aan, dat in de 2013-editie van de Dodge Dart voor het eerst beschikbaar zal komen. Het draadloze oplaadsysteem bevindt zich onderin de midden console, waar bij de meeste auto’s een opbergvakje of autoradio zit. De nieuwe Chrysler heeft ook zo’n opbergvakje, maar eentje die voorzien is van een laadplateau.

Je kunt er je iPhone, BlackBerry, Android-telefoon of geschikte mp3-speler mee opladen. Helaas heb je er wel een speciale telefoonhoes voor nodig. De Dodge Dart komt in het tweede kwartaal van 2012 al beschikbaar. Het draadloze oplaadsysteem kost $199,99 plus de kosten van het inbouwen.

Het Europese Fiat heeft een meerderheidsbelang in Chrysler, dus misschien komt de draadloze oplaadoplossing ook snel naar gangbare auto’s uit het Fiat-concern. Chrysler zorgde er eerder al voor dat dikke handboeken uit de auto verdwenen. Ze hebben daarvoor een aparte divisie met de naam Mopar, die allerlei zaken uitvindt om het leven van de consument makkelijker te maken. Het laadmatje meet 8,27 x 9,5 x 3,25 inch en wordt automatisch geactiveerd zodra er een apparaat op ligt en de motor wordt gestart.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2012, 18:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen auto, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.