Choosy: zelf kiezen welke standaardapps je gebruikt

Choosy is een framework waarbij je zelf kiest welke standaardapps je opent voor e-mail, foto, browser en meer. Maar het werkt alleen als appontwikkelaars meedoen.

choosy-app-kiezenEén van de grootste wensen van iPhone-gebruikers, is om zelf te kunnen kiezen welke standaardapps je gebruikt. In plaats van Safari wil je misschien Chrome, je wilt de agenda vervangen door Sunrise en voortaan foto’s maken met Camera+. Tot nu toe moet je alternatieve apps met de hand openen. Er is geen snelkoppeling in de instellingen van iOS mogelijk. Het ontwikkelaars-framework Choosy wil daar nu een einde aan maken, maar het wordt alleen een succes als genoeg ontwikkelaars meedoen.


Ontwikkelaars moeten in hun apps keuze-opties toevoegen om andere apps te openen. Heb je bijvoorbeeld een foto bewerkt in je favoriete foto-app en wil je het resultaat versturen per e-mail, dat zit je momenteel nog vast aan Apple’s standaard Mail-app. Bij Choosy krijg je een keuzemenu waaruit je je favoriete e-mailapp kunt kiezen. Klinkt als een fantastisch idee, maar er doemen wel een aantal problemen op.

Voordat het allemaal werkt zijn we wel een paar maanden (jaren?) verder. Ondertussen kan Apple al lang een eigen oplossing hebben ontwikkeld; misschien zit het wel in iOS 8. Daarnaast zijn er al bestaande oplossingen, zoals x-callback-url’s. Ook is Facebook druk bezig met Applinks, ook een manier om vanuit de ene app naar de andere te verwijzen.

Choosy is gemaakt door Alex Novosad en maakt gebruik van de canOpenURL-methode van UIApplication. Alex heeft een lijst met URL-schema’s aangemaakt gesorteerd op type app. Die informatie wordt opgehaald zodra Choosy erom vraagt. Als ontwikkelaar hoef je alleen maar aan te geven naar welke type app je wilt linken, bijvoorbeeld een browserapp. Je kunt daarbij ook een lijst met parameters meegeven. Het wachten is nu op een aantal bekende apps die Choosy gaan implementeren… anders kan het weer snel afgelopen zijn met het idee.

Meer info: Choosy

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 mei 2014 om 21:00
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.