Chinezen smokkelen iPhones in lege bierflesjes

Chinezen smokkelen iPhones in oude bierflesjes. Dat bleek toen een oude vrouw werd gepakt met 216 iPhones bij zich, allemaal verpakt in bierflesjes.

iphone bierflesjes chinaIn China worden iPhones het land binnengesmokkeld in lege bierflesjes. De smokkelaars hebben een truc gevonden om de iPhones in de flesjes te krijgen: ze snijden ze doormidden, waarna er drie iPhones klemvast in de flesjes te verstoppen zijn. De truc werd ontdekt toen een oude vrouw een flinke hoeveelheid bierflesjes van Hongkong naar Shenzhen probeerde te transporteren. Normaal worden de lege bierflesjes verzameld om wat geld bij te verdienen met recycling, maar de douanemedewerkers viel op dat de flesjes zwaarder waren dan gebruikelijk. De flesjes bleken professioneel in tweeën te zijn gesneden, wat uiteindelijk een buit opleverde van 216 iPhones, allemaal van het type iPhone 4 of iPhone 4S.

De Chinese smokkelaars moeten voorlopig weer gebruik maken van hun oude truc: het aan je lichaam binden van zoveel mogelijk iPhones.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VKZGZT4Xj2A

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2012, 20:25
Categorie Achtergrond
Onderwerpen china, smokkel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.