Ontwikkelaars zien iOS 6 in app-logbestanden opduiken

In logbestanden van ontwikkelaars duikt iOS 6 steeds vaker op. Apple lijkt druk bezig om de nieuwe firmware te testen op toestellen. Eerder bleek al dat toestellen met iOS 6 bepaalde websites bezochten.

iOS-6-logoHet lijkt erop dat Apple intern is begonnen met het testen van iOS 6. Dat valt af te lezen uit de logbestanden van apps. Via 9to5Mac meldden meerdere ontwikkelaars dat iOS 6 sinds eind april in de logbestanden te zien is. Er waren eerder aanwijzingen dat Apple bezig was met iOS 6, onder andere toen de technologiewebsite Ars Technica begin maart bezoekers met een iOS 6-apparaat zag binnenkomen. Ook dit bleek uit logbestanden. Wat de nieuwe functies in iOS 6 zijn, blijft voorlopig nog even duister.

Afgelopen vrijdag ging het gerucht dat Apple van plan is om Google Maps te vervangen door een eigen kaartenapp met spectaculaire 3D-weergave van gebouwen. Deze week klonken geluiden dat Apple iCloud en iOS 6 wil voorzien van functies om foto’s te delen en video’s te synchroniseren.

Het idee is dat je foto’s kunt delen, ook buiten Fotostream om. Bij video’s zou je kunnen synchroniseren, zoals je nu al met foto’s kunt doen. Uit wensenlijstjes rond iOS 6 komt naar voren dat mensen meer opties in het berichtencentrum willen zien, bijvoorbeeld een SBSettings-achtig schakelpaneel voor Wi-Fi, Bluetooth en andere veelgebruikte functies. Het zou ook mooi zijn als externe ontwikkelaars toepassingen kunnen gaan ontwikkelen voor Siri. We verwachten dat Apple meer details over iOS 6 geeft tijdens WWDC, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie in juni.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2012, 22:35
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerp ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.