CDMA iPhone 4 binnenkort ook te koop in Azië?

Naast Verizon in de VS zouden ook operators in China, Japan, Zuid-Korea en India interesse hebben om de CDMA iPhone 4 te gaan verkopen.

cdma iphoneBij de aankondiging van de CDMA-gebaseerde iPhone 4 was alle aandacht gericht op de Amerikaanse operator Verizon. Voor de meeste andere landen wereldwijd is de telefoon niet interessant, omdat het GSM-netwerk veel wijder verbreid is. Maar er zijn wel degelijk landen die ook CDMA-gebaseerde netwerken hebben. Volgens Digitimes zullen we de nieuwe iPhone ook spoedig in China, Japan, India en Zuid-Korea zien. Digitimes levert ook wat achtergrondinformatie over de productie van de CDMA iPhone. Er zouden dit kwartaal 7 miljoen stuks worden geproduceerd, waarvan een deel direct in handen van consumenten komt.


Een ander deel zal worden gebruikt om voorraad op te bouwen in het verkoopkanaal, zodat mensen niet vergeefs naar de winkel gaan. Pegatron is ingeschakeld als tweede fabrikant van de iPhone 4, naast vaste partner Foxconn. Al in december is Foxconn begonnen met het verschepen van de CDMA iPhone naar de VS. Pegatron zal zich vooral richten op productie van de CDMA-toestellen voor de rest van de wereld. Eén van de geïnteresseerde operators is China Telecom, de op twee na grootste operator in China. Dit bedrijf zou al in gesprek zijn met Apple over de verkoop van de nieuwe iPhone 4. Ook de Indiase operators Reliance en Tata zouden in gesprek zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.