Carrot Weather

Carrot Weather voorspelt het weerbericht op sarcastische toon

Carrot Weather is een app die het weerbericht op verrassende, sarcastische wijze weergeeft.

Op iCulture is Carrot natuurlijk geen onbekende: ontwikkelaar Grailr LLC maakte ooit furore met de Carrot takenlijst-app, waarin je met sarcasme en botte opmerkingen gemotiveerd werd om je taken af te ronden. Daarna volgden onder meer Carrot Alarm (wekker) en Carrot Hunger (calorieënteller). Carrot Weather gebruikt dezelfde botte toon om je in te lichten over de weersituatie in jouw omgeving.

Carrot Weather

Carrot Weather maakt gebruik van de weersinformatie van Forecast.io, een leverancier die bekend staat om zijn nauwkeurige meetgegevens. Maar Carrot zou Carrot niet zijn als er niet wat speciaals gedaan werd met deze informatie: scherpe opmerkingen, maffe animaties (vliegende haaien of gemene pinguïns) en geheime locaties zorgen ervoor dat je met een grijns de applicatie blijft gebruiken en elke keer benieuwd bent wat je nu weer voorgeschoteld krijgt. Zo kun je bijvoorbeeld (spoiler alert!) het weerbericht in Springfield bijhouden — ja, het Springfield van de Simpsons.

Dat Carrot Weather het vooral over de humor-boeg gooit, betekent niet dat er bezuinigd is op nuttige features. De app ondersteunt onder meer de gevoelstemperatuur, luchtdruk, windsnelheid, luchtvochtigheid, zonsopgang/-ondergang en nog veel meer. De app ondersteunt het metrieke stelsel en is deze week nog met een korting van 25 procent op de normale prijs (€3,99) te koop.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2015, 13:01
Categorie Apps
Onderwerpen carrot, weer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.