siri nederlands hand

Automatisch bellen via speaker met ‘Hey Siri’ in iOS 8.3

Met het commando 'Hey Siri' kun je vanaf iOS 8.3 automatisch een telefoongesprek via de speakertelefoon starten. Een logische tweak in Siri.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

siri nederlands handApple heeft een kleine aanpassing gemaakt aan Siri in iOS 8.3, waardoor de virtuele assistent net wat handiger met telefoongesprekken omgaat. Activeer je Siri met het commando ‘Hey Siri’ en vraag je haar om iemand te bellen, dan zal de speakerfunctie tijdens het gesprek automatisch worden ingeschakeld. Het is hierdoor niet langer nodig om de telefoon bij je oor te houden.

Tip: De standaard ‘Hey Siri’-functie bestond natuurlijk al. In deze tip lees je hoe het werkt: Siri handsfree gebruiken met ‘Hey Siri’.

Het lijkt een vrij logische aanpassing in iOS 8.3. Je kunt Siri aanspreken met de woorden ‘Hey Siri’ als je iPhone aan een oplader hangt, zodat je de virtuele assistent activeert zonder dat je op een knop hoeft te drukken. Dit doe je vooral op momenten dat je bijvoorbeeld even je handen vol hebt. Je bent dan niet in de gelegenheid om de iPhone op te pakken, waardoor het een stuk handiger is om de speakerfunctie bij een gesprek te gebruiken.

Je kunt de iPhone niet zomaar aanspreken met ‘Hey Siri’ om Siri te activeren. Naast dat de iPhone aan een lader moet hangen, moet je ook eerst deze functie inschakelen. Dat doe je via Instellingen > Algemeen > Siri, waar je de schakelaar naast Sta ‘Hey Siri toe aanzet.

iOS 8.3 bevindt zich op het moment nog in een betafase, die Apple geleidelijk publiekelijk beschikbaar stelt. Verwachting is dat Apple ergens in de komende maanden iOS 8.3 voor iedereen zal uitbrengen. De nieuwe belfunctie van Siri zal dan waarschijnlijk ook door veel Nederlanders worden gebruikt: Apple introduceert in iOS 8.3 namelijk een Nederlandstalige versie van Siri.

Via 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2015, 22:13
Categorie iOS
Onderwerpen ios 8.3, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.